• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Kerbela zulme başkaldırının adıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, Kerbela olayının 1370. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, Aşura günü ve Kerbela olayının tarihin en acı dönemlerinden biri olduğu vurgulanarak, Kerbela`nın zulme başkaldırının adı olduğu belirtildi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, Hicretin 61`inci senesi 10 Muharrem`de, Miladi olarak da 10 Ekim 680 yılında Kerbela`da İmam Hüseyin ve Ehl-i Beyt`ten 72 güzide şahsiyetin şehid edilmesi olayı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Aşura günü ve Kerbela faciasının tarihin en karanlık dönemlerinden olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu kara günde Peygamberimizin pak ve temiz neslinin temsilcisi ve çok sevdiği Hz.Hüseyin'in ve Kerbela çölünde Ehl-i Beyti ile birlikte 72 güzide yareninin zalim ve ceberrut iktidar sahipleri tarafından şehit edilmelerinin seneyi devriyesidir. Ceberut zalimlere ve zulme başkaldırının yıldönümünde şeref ve izzet timsali Hz.Hüseyin'in ve pak Ehl-i Beyti`nin şehadetini tebrik ediyor, Hz.Hüseyin ve yolunda gidenleri Allah'ın selamı ile selamlıyoruz.” denildi.

Kerbela olayının sıradan bir çarpışma ve mücadele olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Kerbela'nın her yeri musibetle doludur. Aşura'nın bütün olayları acı ve ağlatıcıdır ama Hz.Hüseyin`in neden kıyam ettiğini, şehid olmayı niçin göze aldığını anlamadan, sadece ağlamak bizlere bir şey kazandırmaz. Hz.Hüseyin`in kıyamı,  zamanın siyasi ortamı, hareketinin hedefleri ve mücadele tarzı ile Kerbela; İslam tarihinin en önemli ve üzerinde en çok durulması gereken hadiselerinden biridir.” ifadelerine yer verildi.

Yüce Allah'ın murat ettiği birçok kudsi olayın Muharrem ayı içerisinde cereyan ettiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Özelliklede Muharrem'in 10'uncu günü olan Aşure günü, Peygamberimizin (sav) hadisi şeriflerinden anladığımız kadarıyla, semaların, dağların, denizlerin yaratılışı, Hz. Adem`in (as), Hz. İbrahim`in (as) ve Hz. İsa`nın (as) doğumu ile birçok Peygamberin tevbelerinin kabulü Muharrem ayının 10'uncu günü olan Aşure gününde vuku bulmuştur.  Hicri 61'inci senesinde Muharrem ayının 10'unda vuku bulan Kerbela faciasında, Hz. Hüseyin`in (as) şehadetinden sonra, artık Muharrem ayının hüzünle anılmaya başlandı. Bu hüzünle dökülen gözyaşları kıyamete kadar da sürecektir.” denildi.

“Kerbela bir kıyam yeri, Aşura bir kıyam günüdür”

Kerbela'nın zulme, zalime, haksızlığa, adaletsizliğe, sömürüye, dayatmaya ve gaddarlığa karşı çıkmanın adı olduğuna değinilen açıklamada şöyle denildi: “Hz.Hüseyin`in kıyamete kadar zalimlerin gözüne diken yapacak unsur Kerbela`dır. Bizim Aşura`ya bakış açımız matem bakış değildir. Aslında Kerbela bir kıyam yeridir. Aşura bir kıyam günüdür. Zulme başkaldırının adıdır Kerbela. Ümmetin diriliş ve direniş günüdür. İslami hareketlerin beslendiği çıkış noktaları Kerbela`dır, imam Hüseyin'in şahadetidir. Bir zalimden su isteyecek kadar dünyalık menfaatler adına zulme boyun eğecek kadar alçalmayan izzetli bir duruşla Kerbela'da kendini feda edebilme yiğitliğine sahip olan Müslümanların her ferdi Hüseyin ve ümmetin her mekanı Kerbela'dır.”

Açıklamanın sonunda, "İnsanlık ve İslam Tarihi bize gösterdi ki, Yezid gibi zalimler hep lanetle Hüseyin gibi yiğitler hep şerefle ve en güzel övgülerle anılacaklardır.  Bizler de eğer Allah'a hakkıyla iman etmişsek her zamanda, her mekânda hakkı söylemekten, yaşamaktan ve hakkı yaşayanlara yardım etmekten asla vazgeçmemeliyiz. Peygamberler İslam davası için mücadele edip küfür ve cehaleti kaldırdılar. Peygamberden sonra halifeler İslam için mücadele ettiler ve şehid oldular. Bizlere de onların yolundan gitmek yakışır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir