• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
"İslami kavramların önündeki yasak kalkmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencileri tarafından ‘Üç Dilde Kardeşlik` paneli düzenlendi. Panelde bir konuşma yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, İslami kavramların doğru bir şekilde anlatılması için var olan yasakların kalkması gerektiğini belirtti.

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi salonunda düzenlenen panelde Doç. Dr. Celil Abuzer Türkçe, Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe Kürtçe ve Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe El Hattap ise Arapça olarak kardeşliği anlattılar.

Panel açılış konuşmasında Türkiye`de birçok İslami kavramın anlatılmasının yasak olduğuna dikkat çeken Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, İslami kavramların doğru bir şekilde anlatılması için var olan yasakların kalkması gerektiğini belirtti.

Taşaltın, “Cihat ve hilafet gibi birçok kavram maalesef tam olarak, doğru anlamları ile bilinmiyor. Yanı başımızda IŞİD diye devlet kurulmaya çalışılıyor ama yanlış kelimelerle kuruluyor, doğru kelimelerle değil. Ülkemizde cihad ve hilafet kelimelerin kullanılması ise hâlâ yasak. Akademik olarak cihad, hilafet, şeriat ne demek bunların doğrularının öğretilmesinin yasak olmaktan çıkması lazımdır.” dedi.

İslam toplumunun gün geçtikçe özünden uzaklaştığını ifade eden Doç. Dr. Celil Abuzer ise “İslamiyet`in özü, ihtiyacın olduğu halde başkalarını da düşünebilmektir. Aynı binada oturup karşı komşusunun cenazesinden bile haberi olmayanlar var. Biz neyi kaybetmişiz, dinimiz aynı, Kur`an`ımız aynı. Biz ruhumuzu kaybettik. Kimliğimizi, kişiliğimizi kaybettik. Belki de kaybettirildik. İçimize kimler bu fitneyi soktu. Biz Ümmet-i Muhammed olarak ne haldeyiz. Bizleri Allah kardeş ilan etmiş. Kardeşlik hukukunu yerine getirmek durumundayız.” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe ve Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe El Hattap ise kardeşliğin önemine vurgu yaptılar. (Osman Gülebak-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir