• DOLAR 32.468
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2478.936
  • ...
Olaylar Fatih Projesi'ni de aksatıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Projesi'nin Diyarbakır ve Mardin'de alt yapı çalışmalarını yürüten firma yetkilisi Ayhan Tuna, projenin geldiği aşama ve çalışmalar hakkında bilgi vererek yaşanan olayların  altyapı çalışmalarını aksattığını söyledi. 

Projeyi 6 ayda tüm liselerde bitirdiklerini ifade eden Tuna, “Çevre ilçelerde yaşanan olaylardan dolayı projeyi hayata geçiremedik. İnşallah 15 gün içerisinde ilçelerdeki projeler bitecektir. Biz sadece montaj işlerini yapıyoruz. Malzemeler okula gelir, teslim alınır ve daha sonra biz montajlıyoruz. Şuan Mardin ve Diyarbakır’a bakıyoruz. İlkokullar için ihaleyi bekleyeceğiz. 160 ortaokuldan 12 okul kaldı. 240 lise ile 340 ortaokulu Mardin ve Diyarbakır’da bitirdik.” dedi.

Projenin öğrencilere faydalı olacağına vurgu yapan Tuna, proje ile öğrencilerin çanta ve kırtasiye malzemelerini kullanmalarına gerek olmayacağını belirtti.

Proje yapımında meydana gelen sorunlardan da bahseden Tuna şunları söyledi: “Okullara gittiğimiz zaman öğretmenler kapıları kilitledikleri için çalışma yapamıyoruz. Sonuçta bunlar bizim çocuklarımız en iyi eğitimi almalarını isteriz. Genel olarak bu durumda sıkıntı çektik. Bu konuda şikâyetlerimizi dile getirdik yetkili kişilere ve gerekli hassasiyetleri gösterseler çalışmalarımız daha iyi olacak.”

Bölgede artan şiddet olaylarının da kendilerini kötü yönde etkilediğini dile getiren Tuna, “Olay çıktığı için Silvan, Lice, Hani ve Sur ilçesine bağlı olan köylere hizmet götüremiyoruz. Çocuklar bu güzellikten mahrum kalacaklar. Gece çalışmalarımız olduğu için sıkıntılar yaşıyoruz. Bünyemizde 120 kişi çalışmaktadır. Terör olaylarından dolayı eleman bulamıyoruz. 80 kişiye daha ihtiyacımız var. Ne kadar istihdam ederse o kadar kişinin evine ekmek girmiş olacak.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir