• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
Siirt`te öğrencilere bisiklet dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, Siirt Üniversitesinde, 230 adet Bisiklet dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Siirt Üniversitesinde düzenlenen törene, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, bazı kurum müdürleri, sağlık çalışanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Siirt Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “Sağlık Bakanlığımız tarafından Bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında düzenlediğimiz bu etkinlik, diğer etkinliklerden farklı özelikler taşıyor. Toplumumuzda Bisiklet kullanımı çocuk oyunu gibi algılanıyor. Oysa gelişmiş toplumlarda bir hayat tarzı olarak karşımıza çıkıyor. Bisiklet kullanımının birçok faydası var, ekonomik getirisi, park sorunu olmayışı ve en önemlisi sağlıklı yaşama büyük bir katkı sunuyor. İlimizde maalesef bisiklet kullanımı için yerel yönetimler tarafından yapılan herhangi bir alt yapı çalışması yok.” dedi.

Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir de; "Yapılan araştırmalarda toplumumuzun yaklaşık yüzde 72`sinin hareketsiz yaşadığı, Ülkemiz genelinde de kadınların yüzde 87`sinin, erkelerin ise yüzde 77`sinin yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmadığı belirlenmiştir.” dedi.

Hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasının, obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden biri olduğunu ifade eden Özdemir, Fiziksel hareketsizlik yalnızca yetişkinler için değil, çocuklar ve gençler için de ciddi bir sağlık riski taşıdığını` söyledi.

Özdemir son olarak, Siirt il genelinde 6-11 yaş arası çocuklara, 2015 yılı için 230 bisiklet dağıtılacağını, Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda 2016 yılı için 1250 adet, 2017 yılında da 2 bin 500 adet bisiklet dağıtılacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Siirt Üniversitesi bahçesinde, öğrencilere bisikletler dağıtıldı. (Muhammed Dayan-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir