• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Siirt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Adana çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Yetkililer; görülebilecek sel, ani su baskını, yıldırım çarpması gibi olaylara karşı tedbir alınması uyarısında bulundu.

Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgârın Genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Marmara ile Güney Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batısında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa)olarak eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya ve Adana çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimleri ile gece saatlerinden sonra batısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevreleri ile gece saatlerinden sonra Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Kuvvetli sağanak yağışlı 13/18

Ankara: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 11/21

İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı 18/21

Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı 16/27

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 11/27

Batman: Parçalı ve çok bulutlu 10/28

Van: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı  5/18 (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir