• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Bitlis'te PKK baskınları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis’in Hizan ilçesinde PKK’ye yardım ve yataklık ettikleri, örgüt propagandası yaptıkları belirtilen kişilere yönelik baskın düzenlendi.

Konuyla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, Hizan ilçesinde, ilçe merkezi ve köylerde PKK’ye yardım ve yataklık ettiği, örgüt propagandası yaptıkları ve PKK mensubu oldukları belirtilen 4 kişiye yönelik, 4 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenlendiği, baskınlarda Y.Ç. , A.K. , Ş.Ç. isimli şahısların ikametlerinde yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Tatvan’da “Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık” suçunu işleyen kişilere yönelik yapılan baskınlarda gözaltına alınan 3 kişinin, daha önce PKK mensubu oldukları gerekçesi ile gözaltına alındığı ve bu kişiler haklarında işlem yapıldığı belirtildi.

Açıklamanın devamında söz konusu şahıslar hakkında “3 şahsın Nitelikli Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle internet üzerinden oynanan bir oyunun sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden irtibat kurarak Türkiye genelinde birden çok kişiye satarak bu kişileri dolandırdıkları anlaşılmıştır.” denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir