• DOLAR 32.452
  • EURO 34.459
  • ALTIN 2489.801
  • ...
Erciş Merkez Camii dualarla açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafında yapılan ve Erciş ilçesinin en büyük camisi olan Merkez Camii halkın yoğun katılımı dualarla açıldı.

Açılışa Van Valisi İbrahim Taşyapan, Başbakan Eski Yardımcısı Beşir Atalay, İl Müftüsü Nimetullah Arvas ile çok sayıda bürokratın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İl müftüsü Nimetullah Arvas, burada yaptığı konuşmada Camilerin imar edilmesinin önemine dikkat çekerek, “Ülkemizde bulunan camilerimizdeki minarelerin birer şehadet parmağı gibi göklere yükselmiştir. Bu da halkımızın inanç ve mukaddesatına ne kadar bağlı olduğunun bir alametidir. Ercişimiz bir serhat şehridir. Bu cami Ercişimize çok yakışmıştır.” dedi.

Cami kelimesinin toplayan bir araya getiren anlamını ifade ettiğine işaret eden Müftü Arvas, “Çünkü camide hepimiz aynı gaye için yani ibadet için toplanıyoruz. Birlikte rükû ediyor birlikte secde ediyoruz. Bedenimizin en şerefli uzvu olan alnımızla mescitlerimizde secde ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında ayrıca caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Arvas, caminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cami açılışı İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın yaptığı dua ile son buldu. (Murat Dalgın-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir