• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
Hayrın Yolcuları Derneğinden DBP`li belediyeye kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya`da İslami etkinlikleriyle tanınan Hayrın Yolcuları Derneği, DBP`li Yenişehir Belediyesi tarafından billboardlara asılan Hz. Muhammed`e hakaret içerikli karikatüre tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Orhan Dikgöz: “Fransa'da 2012'de Hz Muhammed`e hakaret niyetiyle mizah dergisi Charlie Hebdo`da yayımlamış olan karikatür, maalesef Yenişehir Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü, ‘çocuklara şiddet` konulu afişlerde malzeme olarak kullanma yoluna gitmiştir. Bu hakaret ve saldırı kabul edilemez. Bu alçakça saldırıyı kınıyoruz ve bu saldırıyı yapanları Allah`a havale ediyoruz.” dedi.

Açıklamanın devamında Müslümanların ortak tepki vermesi gerektiğini belirten Dikgöz, “Müslümanlar sessiz kaldığı müddetçe rehberimiz ve önderimiz Hz. Muhammed`e saldırılar devam edecektir. Müslümanlar bu saldırılar karşısında tepkisini dile getirmelidir.” diye konuştu.

Dikgöz son olarak, “Bu saldılar karşısında kesinlikle sessiz kalmayacağız. Ve bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz.” şeklinde konuştu.

(M. Ali Batı - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir