• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...
Ehud Barak`a ABD`de ‘Uluslararası Terörizm` davası açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör rejimi İsrail`in eski Başbakanı ve bir dönem Savunma Bakanlığı`nı da yapmış olan Ehud Barak hakkında, Mavi Marmara gemisinde şehit olan Furkan Doğan adına ABD'de "Uluslararası Terörizm" davası açıldı.  Mavi Marmara avukatları tarafından açılan davada, Ehud Barak, Mavi Marmara saldırısında işlediği katliamlardan dolayı yargılanacak.

Açılan davayı, Sırp katil Miloseviç'i yargılayan Savcı Geoffrey Nice yönetimindeki hukuk heyetinin yürüteceği öğrenildi.

Bu dava, ABD`de bugüne kadar siyonistlere açılmış ilk dava olurken, İsrailli bir başbakan “Uluslararası Terörizm” suçu ile ilk defa yargılanacak.

Kaliforniya Merkez Federal Mahkemesi`nde açılan davada Ehud Barak, gayr-i hukuki olarak sivillere uluslararası sularda saldırmak, ABD vatandaşı Furkan Doğan`ı kasten öldürmek ve aynı zamanda ‘Uluslararası Terörizm` suçu, işkence, kötü muamele, zalimane muamele ve haksız gözaltı gibi suçlardan dolayı yargılanacak.

Şehit Furkan Doğan`ın ailesi adına açılan dava, Kaliforniya Merkez Federal Mahkemesi`nde görülecek. Furkan Doğan`ın doğum gününde gerçekleşen bu dava ile Ehud Barak, hem Mavi Marmara`da işlediği katliamlardan dolayı yargılanacak hem de bu nedenle tazminat ödemek durumunda kalacak. Davaya diğer mağdurlar ve şehit aileleri de müdahil olabilecek.

ABD`deki davası için Sırp katil Miloseviç`i yargılayan Savcı Prof. Sir Geoffrey Nice QC`nin liderliğinde, Stoke&White Hukuk Bürosu`nun koordinasyonu ile Mursi`nin avukatı Rodney Dixon QC,  ABD`li avukatlar Haydee Dijsktal ve Dan Stormer`dan oluşan heyet görev yapacak.

Hatırlanacağı üzere Şehit Cevdet Kılıçlar ve Şehit Necdet Yıldırım`ın eşlerinin başvurusu ile Fransa`da açtıkları soruşturmada Ehud Barak tutuklanmaktan son anda kurtulmuştu.  

Öte yandan Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC)`nde tüm suçlular hakkında soruşturma süreci devam ediyor. Bilindiği üzere ICC Savcısı İsrail`in Gazze Özgürlük Filosu`na gerçekleştirdiği saldırıda savaş suçu işlendiğine karar vermişti. Türkiye`de ise İstanbul 7.Ağır Ceza Mahkemesi`nde ceza davası devam ederken Mahkeme`nin sanık İsrailli komutanlar hakkında vermiş olduğu Interpol vasıtasıyla kırmızı bültenle yakalama kararının uygulanması için Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı`nın kararı Interpole göndermesi bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kırmak amacıyla dünyanın pek çok yerinden aktivistin katıldığı yardım konvoyu, 31 Mayıs 2010 tarihinde Mavi Marmara Gemisiyle Gazze'ye ilerlerken siyonistlerce uluslararası sularda saldırıya uğramış, saldırıda Furkan Doğan ve 9 Müslüman şehit edilmişti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir