• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Olaylar otellerde doluluk oranını yüzde 80 düşürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede yaşanan olaylardan dolayı turizm otelcilik sektörü adeta kan ağlıyor. Olaylar yüzünden bölgeye yerli ve yabancı turistlerin gelmemesinin otelcilik sektörünü durma noktasına getirdiğini ifade eden Batmanlı otel işletmecileri, otellerde doluluk oranında yüzde 80 düşüş yaşandığına dikkat çektiler.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan işletmeciler, olaylardan dolayı bölgeye ne yerli ne de yabancı turistlerin geldiğini söyleyerek, bir an önce tekrar huzurun hakim olmasını temenni ettiler.

Olaylardan önce bölgeye çok sayıda yerli ve yabancı turistlerin geldiğini belirten özel bir otelin Genel Müdürü Turgay Genç, “Çözüm sürecinin getirmiş olduğu olumlu havanın neticesinde bölgeye yatırımcı akımı başlamıştı. Son zamanlarda bölgedeki olumsuz havanın ve istikrarsızlığın getirisi ciddi anlamda kayıplara neden oldu. Bundan sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi değil, tüm Türkiye olumsuz anlamda etkilendi. Yıllık bazda beklediğimiz turizmciler anlamında 10 milyar doların üzerinde bir kayıptan bahsedebiliriz. Bu Türkiye’nin geleceğini ciddi anlamda etkiliyor.” dedi.

“Olaylardan önce otelimizde doluluk oranı yüzde 90’ları buluyordu”

Otellerindeki doluluk oranının yüzde 15-20’lerde olduğunu söyleyen Genç, “Umut ediyoruz ki, 1 Kasım seçimlerin ardından tekrar istikrarın hakim olması ve olumsuz havanın tersine dönerek bölgede huzurun tesis edilmesi neticesinde kalkınmanın tekrar pik yapmasıdır. Bu bizim en büyük umudumuzdur. Bu bağlamda herkesi üzerine düşen sorumluluğu almaya davet ediyorum. Olaylardan önce otelimizde hafta içi dönemlerde doluluk oranı yüzde 90’ları buluyordu. Hafta sonu yine yüzde 50’leri buluyorduk. Bölgede huzur hakimdi ve insanlar rahat bir şekilde gidip gelebiliyordu. Bundan ekonomi de olumlu anlamda etkilenmişti. Fakat bu son olaylardan dolayı otelimizdeki doluluk oranı yüzde 15-20’lere düştü. Birçok işletme iflasın eşiğine gelmiş durumdadır.  Bir an önce herkesi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve gerekli önlemleri almaya, huzurun temini noktasında çalışmaya davet ediyorum.” açıklamasında bulundu.

“Yüzde 80 oranında düşüş yaşıyoruz”

Otel Müdürü Mustafa Altun ise şöyle dedi: “Maalesef biz otelcilerin ve diğer sektörlerin taban yaptığı bir doluluk oranındayız, işlerin düşüş oranındayız. 4 yıldır Batman’dayım ve hiç bu kadar işlerde düşüş olduğu bir dönem ve süreç görmedim. Bölgedeki olayların vermiş olduğu kötü etkenlerden dolayı şu an turizm otelcilik sektörü olarak dolulukta yüzde 80 oranında düşüş yaşıyoruz.”

“Olaylardan dolayı bölgeye yerli ve yabancı turistler gelmiyor”

Tek beklentilerinin bir an önce tekrar huzurun hakim olması olduğunu ifade eden Altun, “Son 3 aydır otelimizdeki doluluk oranı, kendi kendimizi yürütmeye çalışan bir doluluk oranıdır. Olaylardan dolayı bölgeye ne yerli ne de yabancı turistler geliyor. Şu anda turların yaşandığı bir sezondayız ama hiçbir turist gelmiyor. Daha önce binlerce yerli ve yabancı turist Hasankeyf için gelirdi. Şimdi ise hiçbir tur konaklaması gelmiyor. Bunun böyle devam etmesi takdirde çok daha kötü sonuçlara varabiliriz. Beklentimiz bir an önce huzurun hakim olması ve dışarıdaki insanın bölgeye korkusuzca gelip gezmesidir.” şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir