• DOLAR 32.565
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2430.28
  • ...
Ekim Ayı Şehidlerimizden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK sözüm ona, Kürt Halkı`nı Türk Devleti`nin zulmünden kurtarmak için kurulduğunu, iddia etmekte

Fakat acı bir gerçek var…                   

PKK kurulduğu günden beri, öncelikle Kürt halkına karşı, eylem gerçekleştirmekte…

PKK ismini almadan önce, 1970`li yılların sonlarına doğru, Abdullah Öcalan önderliğinde, Apocular olarak bölgede faaliyete başladılar…

Öncelikle bölgede, sol ve Kürt tandanslı örgütlere karşı eylemlere başladılar…

Ogün bu gündür, bu tür faaliyetlerini sürdürdüler..

Bunun son provası, 6-7 Ekim 2014 olaylarıdır…

Suriye`nin Kobani bölgesinde meydana gelen olayları bahane ederek…

Türkiye`de özellikle Doğu ve Güneydoğu şehirlerinde, kanlı protesto eylemleri gerçekleştirdiler…

Bu eylemlerde şehid edilen Müslümanlar hakkında, kısa bilgiler verelim:

Ahmet Dakak (19) 7 Ekim Hüda-Par gönüllüsü. Pasta malzemesi satan babasının yanında çalışıyordu. Kendisi gibi Hüda-Par sempatizanı olan 3 arkadaşıyla birlikte, bayramın son günü Diyarbakır`ın İskanevleri semtinde kurban eti dağıtımından dönerken araçlarının önünü kesen, 50-60 kişilik PKK yanlısı bir grubun saldırısına uğradı. Olay yerinde öldü. Otopsi raporunda “Vücudunda 22 delici/kesici alet ve 1 ASMÇ (Ateşli Silah Mermi Çekirdeği) yaraları nedeniyle, hayatını kaybettiği” tespitine yer verildi.

Cumali Güneş (30) 7 Ekim Şanlıurfa`da sağlık memuruydu. Bayram ziyareti için Diyarbakır`da bulunuyordu. Hüda-Par`ın kurban dağıtan gönüllüsüydü. Kundaklama girişimine hedef olan Köy-Der binasındaydı. Dışarı çıkınca tabancayla göğsünden vuruldu, 10 Ekim`de hayatını kaybetti.

Hasan Gökguz (25) 7 Ekim Kuruyemişçiydi. 4 yıllık evli, 2 yaşında oğlu vardı. Öldüğünde, eşi ikinci çocuklarına 9 aylık hamileydi. Aynı hadisede PKK yanlısı grubun saldırısında, arkadaşlarıyla aynı binaya sığındı.  Bıçaklanarak öldürüldü ve görgü tanıklarına göre, Börü ve Güneş gibi aşağı atıldı. Vücudunda 20 kesici-delici alet yarası tespit edildi.

Mahfuz Enes (55)  7 Ekim Diyarbakır`ın Sur ilçesinde ‘menşei belirsiz` bir ateşli silahla vurularak öldürüldüğünde, yanında eşi vardı. Hüda-Par İl Başkanı Şehmuz Tanrıkulu, Enes`in sarıklı, cübbeli kıyafeti nedeniyle, IŞİD`çi diye hedef seçildiğini öne sürdü, “Kendisi Menzil`ciydi” dedi.

Riyad Güneş (26)  7 Ekim Kuruyemişçi. Ortaokul mezunu, 2 çocuk babası. Kurban dağıtan Hüda-Par gönüllüleri arasındaydı. Aynı saldırıda binaya sığındı ve aynı saldırganlar tarafından öldürüldü. Görgü tanığı Yusuf Er, Güneş`in de binadan aşağı atıldığını söyledi.

Turan Yavaş (40) 7 Ekim Reklam tabelacısı, evli ve 2 çocukluydu. Hüda-Par üyesi, Bağlar ilçesi meclis adayıydı. Diyarbakır`ın Bağlar semtinde, PKK yanlılarının saldırısına uğrayan Hüda-Par`a yakın Köy-Der binasındaydı. Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanı Şehmuz Tanrıkulu`nun açıklamasına göre, bina yakılmaya kalkışılınca aşağı indi, bu sırada açılan tabanca ateşiyle öldürüldü. Cebinden, kurban eti dağıtılacak fakir ailelerin listesi çıktı.

Yasin Börü (16) 7 Ekim Hüda-Par gönüllüsü. Babası fırıncıydı, Gaffar Okkan Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisiydi. O da kurban dağıtımından dönerken ,saldırıya uğrayan gruptaydı. Ahmet Dakak vurulunca, diğer 2 arkadaşıyla birlikte olay yerindeki bir binaya sığındı. Bu binada aynı grup tarafından, linç edilerek öldürüldü. Hüda-Par`ın açıklamasında, “Öldürüldükten sonra yakıldığı” ileri sürüldü. Aynı saldırıdan yaralı olarak kurtulan Yusuf Er, Börü`nün “3`üncü kattan aşağı atıldığını, üzerinden araçla geçildiğini, ayrıca kafasının taşla ezildiğini” söyledi. Börü`nün öldürülüşü, hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından, gündeme getirildi.

Tüm şehidlerimizin ruhu için El Fatiha…

Mehmet Ali Tekin / Milat Gazetesi 

Bu haberler de ilginizi çekebilir