• DOLAR 32.483
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2472.699
  • ...
Adana`daki STK`lardan kardeşlik çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da bir araya gelen İslami sivil toplum kuruluşları, Türkiye`deki şiddet olaylarında hedefin, kardeşlik ve barış olduğuna dikkat çektiler. Kentin dört bir yanına ‘Kardeşlik` temalı pankartlar asan STK`lar, birlik ve beraberlik çağrısında bulundular.

Adana`daki onlarca STK`nın aldıkları karar uyarınca kentin merkezi noktalarına “Kardeşlik, Birlik ve Beraberlik” temalı afişler asılmaya başlandı. Herhangi bir kurumun isim ve logosunun olmadığı pankartlarda  "Kavgaya Son" başlığı altında "Bin Yıllık Kardeşliğimizi Kimse Bozamayacak", "Bizi Kardeş Kılan Allah'a Hamdolsun", "Ey Allah'ın Kulları Kardeş Olun" ve "Birlikte Rahmet Ayrılıkta Azab Var" şeklinde ifadelere yer verildi.

Yapılan çalışmanın amacıyla ilgili bilgi veren STK temsilcileri, Allah`ın tüm Müslümanları ‘İslam Kardeşliği` çatısı altında buluşturduğuna vurgu yaptılar. Ülke genelinde artan şiddet olaylarının ancak bu çerçevede çözüme kavuşturulabileceğini belirttiler. Türkiye`de oynanmak istenen oyuna dikkat çeken STK temsilcileri, İslam kardeşliğini yeniden tesis etmek için herkesin harekete geçmesini istediler.

Adana Gönüllü Kuruluşları, “Kardeşlik” temalı ve birlik beraberlik vurgulu faaliyetlerinin çeşitli etkinliklerle süreceği bildirdiler. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir