• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Güneydoğu'nun önemli zeytin üretim merkezleri arasında yer alan Gaziantep`in Nizip ilçesinde zeytin hasat dönemi yoğunluğu yaşanırken, zeytin üreticileri bu yıl rekolteden memnun olduklarını söyledi.

Geçen yıl zeytinde yaşanan rekolte düşüklüğünün zeytinyağı üretimini de etkilediğini ve fiyatların rekolte düşüklüğünden dolayı yüksek olduğunu belirten zeytin üreticileri, özellikle geçtiğimiz ilkbahar dönemindeki yağışların zeytin verimine olumlu yansıdığını belirtti.

Gaziantep`te Kale altında uzun yıllardan bu yana dede mesleği olan zeytinciliği devam ettirdiğini belirten Derviş Nasihat Öğüt, bu yıl zeytin rekoltesinden memnun olduklarını söyledi.

Yeşil zeytin sezonunun başladığını ve zeytin üretimindeki artışın yağ piyasasına da olumlu etkilerinin olmasının beklendiğini belirten Öğüt, “Sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti, sofraların bereketi, ceplerin ferahlığı zeytin sezonu başladı.” dedi.

Geçen yıl zeytinde yaşadıkları sıkıntıyı bu yıl yaşamayacaklarını tahmin ettiklerini belirten Öğüt, “Bu yıl zeytinde bereket yılı, inşallah satışlarımız iyi bir şekilde devam eder. Şuan bu bereket fiyatlara da yansıdı.” ifadelerini kullandı.

 Zeytinde ki yüksek rekoltenin zeytinyağına da olumlu yansımasını beklediklerini belirten Öğüt, “Ege ve Akdeniz bölgelerinde zeytin olmadığından dolayı oradaki firmalar bu bölgeye yöneliyor. Tabi Nizip zeytini sadece yeşil veya sofralık zeytin olarak kullanılmıyor. Aynı zamanda zeytinyağı da elde ediliyor. Bu yıl rekoltenin zeytinyağına rağbeti artıracaktır.” şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)