• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
`Mescid-i Aksa ve Filistin`i özgürleştirmek herkesin sorumluluğu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PRETORİA: Güney Afrika Cumhuriyeti iktidar partisi Ulusal Afrika Kongresi'nin (ANC) davetlisi olarak ülkede çeşitli temaslarda bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, başkent Pretoria`nın Erasmia bölgesindeki bir camide konuşma yaptı.

Mescid-i Aksa`ya yönelik siyonist baskıların amacının Müslümanları dışlayarak şehrin kimliği ile tarihini değiştirmek ve kutsal şehri Yahudileştirmek olduğunu ifade eden Meşal, "Mescid-i Aksa ve Filistin`i özgürleştirmek herkesin bireysel ve toplumsal olarak sorumluluğundadır" dedi.

Dayanışma içinde işgale karşı çıkmanın önemine değinen Meşal, şöyle konuştu:

“Çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Sadece Filistin değil, Kudüs de işgal altındadır. Düşünün ki birileri geliyor sizin mescidinizi ikiye bölüyor, bir kısmını kendi ibadetleri için ayırıyor. Bu gerçekleşirse mekansal bölme olur. Eğer Kudüs`ü yıkılmaya terk edersek onurumuz ne olacak?"

Meşal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öncelikle düşüncede ve dinde aşırıcılığa karşı olduklarını, orta yolu benimsediklerini anlatarak, “Kardeş kanı dökmek yasaklanmıştır” diye konuştu.

Kimseye inancından ötürü karşı olmadıklarını, kendilerine saldıran zalimlerle mücadele ettiklerini söyleyen Meşal, Müslümanların tüm dünyada ortak hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir