• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.148
  • ...
"21 Ekim Fikrin Özgürlüğüne kavuştuğu gündür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Mehmet Halit Solhan 21 Ekim Gazeteciler Bayramının 155. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Gazetecilerin her şart altında toplumu bilgilendirme görevini yapmaya çaba gösterdiğini söyledi.

KGC Başkanı Solhan, “ 21 Ekim 1860 tarihi, Agah Efendi ve İbrahim Şinasi`nin Türkiye`nin ilk özel fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval`in yayın hayatına başladığı gündür. Bu nedenle bu tarih Türk Basını tarafından Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaktadır. Gazetecilik mesleği, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması görevlerinin yanı sıra, demokrasinin, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde etkin rol oynayan, aynı zamanda zor şartlar altında fedakarca yapılan mesleklerin başında gelmekte. Bölgesinde yaşanan olayları sorumluluk bilinci altında kamuoyuna aktaran yerel ve ulusal basınımızın emektar ve fedakar temsilcileri, bu manada önemli bir görevi yerine getirmektedir.” dedi.

Solhan açıklamasında, “Toplumu bilgilendirme uğruna çoğu zaman hayatını tehlikeye atacak kadar yaptığı görevin sorumluluğunu taşıyan yazılı, duysal ve görsel basın mensubu arkadaşlarımızın, meslek ilkeleri çerçevesinde yaşadıkları zor şartlar altında, tarafsız habercilik gayreti içerisinde görevlerini ifa etmeye çalışmaktalar.” ifadelerine yer verdi.

Solhan mesajının sonunda, “ 21Ekim Gazeteciler Bayramının yıldönümü vesilesi ile tüm basın camiasının daha iyi şartlarda, baskı altında kalmadan, hür iradesi ile fikrini ortaya koyabileceği bir çalışma ortamında, kamuoyuna karşı olan sorumluluklarını yerine getirme çabası içinde olmalarını temenni eder, gazetecilik mesleğini icra ederken, yaşamını yitiren basın şehitlerimize Allah`tan rahmet, çalışan emektar gazetecilerimize görevlerinde kolaylık ve başarılar dilerim." dileğinde bulundu.(Mehmet Aslan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir