• DOLAR 32.535
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2425.027
  • ...
Davutoğlu; “Gerçek katiller Yasin Börü`nün katilleridir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Van'da düzenlediği mitinge, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Vedat Demiröz, Mustafa Ataş, Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, bazı milletvekilleri ile milletvekili adayları katıldı.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu,   mitingde yaptığı konuşmada Selahattin Demirtaş ve HDP/PKK`yi kastederek, "O Şehmus`un katili, o Yasin Börü`nün katilleri, o 12 yaşındaki Fırat`ın katili işte gerçek katiller onlardır. O katilleri bulmak isteyenler. O katilleri görmek isteyenler bize ve devlete dönmek yerine aynaya bakmalılar." açıklamasında bulundu.

"Terör örgütü yapılan yatırımları engelliyor"

Davutoğlu, partisinin Van Beşyol Meydanı'nda düzenlediği mitingindeki konuşmasında, hükümet olarak Van, Bingöl, Hakkari, Bitlis ve bütün illeri kalkındıracak yatırımlar yaptıklarını ancak terör örgütünün bunu engellemeye çalıştığını ifade etti. "Yakıp yıkıyorlar. En son, bin bir zorlukla bitirdiğimiz, bir sürü sabotaja rağmen bitirdiğimiz Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na da geçenlerde saldırdılar" dedi.

Yapılan saldırının aslında hava limanına değil Hakkâri halkına yapıldığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Yüksekova'da Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na değil bizzat Selahaddin Eyyubi'nin temsil ettiği kardeşliğiydi. Hakkârili kardeşlerim, benim Konyalı kardeşlerim gibi aynı şartlarda havalimanına, Türkiye'nin bütün imkânlarına kavuşsun diye biz orada o havalimanını Cumhurbaşkanımızla açtık ve ama saldırdılar. Yapılırken saldırdılar, şimdi saldırıyorlar. Bilsinler ki biz başladığımız işi yarım bırakmayız. Allah'ın izniyle Yüksekova'da, Selahaddin Eyyubi Havalimanı kıyamete kadar bölge insanının hizmetinde olacak.” dedi.

"Fabrika yapmamıza izin vermiyorlar"

PKK ve türevlerinin bölgede estirdiği terörden de söz eden Davutoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bunlar sokakta hendek kazıyor, caddelerde kepenk kapattırıyor. Biz, 'Benim Doğu'daki kardeşimin Batı'dakinden ne farkı var, o da işine girip çalışsın' diye bu bölgede fabrika açıyoruz. Bunlar gelip iş makinelerini kırıyorlar. Neden biliyor musunuz, istiyorlar ki herkes işsiz kalsın, sonra da küçücük, gencecik yaşta dağlarda ölsün diye. Dağlara kaçırmak için gençlere fabrika yapmamıza izin vermiyorlar. Kimse onları dağa kaçırmasın diye, onlar iş meslek sahibi olsunlar diye üniversiteler açıyoruz, her ilde açıyoruz. Onlar ise gelip iş yerlerini kapattırıyorlar, hendekler kazıyorlar. Silvan'a baraj yapıyoruz, oraları kundaklıyorlar. İş makinelerini yakıyorlar. Giden ambulanslar içindeki hemşireleri öldürüyorlar, oradaki şoförlere saldırıyorlar. Bunların 'Türkiye' diye bir derdi yok, 'Van' diye bir derdi yok. Bunların tek derdi baskı yapmak, zulüm yapmak ve dışarıdaki bir takım fitne odaklarının planlarına uygun şekilde Türkiye'de kardeşi kardeşe kırdırmak."   

şöyle devam etti:

"Biz, Vanlı kardeşlerimiz kepengini kapatmasın, eşkıyalar evinin önünde hendek kazmasın diye huzur ve demokrasi operasyonunu başlattık.” diyen  Davutoğlu, “Hiç merak etmeyin Vanlılar, gittiğim her yerde Doğu'dan, Güneydoğu'dan vatandaşlarım şunu söylüyor; Diyarbakır'da da, bayramdan sonra, birçok kardeşim kulağıma eğildi, 'Allah devlete, millete zeval vermesin" diye dua etti ve sonra da dedi ki 'Aman ne olur bu eşkıyalardan bizi kurtarın, sakın başladığınız işi yarım bırakmayın.' Ben size Van meydanından söz veriyorum; bu Vanlı kardeşlerimin, Doğulu, Güneydoğulu kardeşlerimin hayatına kasteden, rızkına göz koyan kim olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Başladığımız işi yarım bırakmayacağız. Ne Çözüm Süreci yarım kalacak ne de terörle mücadele süreci." Şeklinde konuştu.

"Biz gidersek 'beyaz Toroslar' dolaşacak"

Ak Partinin zayıflaması durumunda terör odaklarının güçleneceğini iddia eden Davutoğlu, “AK Parti zayıfladığında terör odakları güçlenecek ya da Çözüm Süreci zayıflayacak. Çünkü biliyorlar ki AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi 'Beyaz Toroslar' dolaşacak. Biz bu memleketi terör çetelerine, faili meçhullere bir daha bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin, 80'li, 90'lı yıllara bu ülkeyi döndürmek isteyenler başarılı olamayacak. Biz çözüm için her zaman olduğu gibi dimdik ayakta duracağız." dedi.

Mitingde Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Eski bakanlardan Beşir Atalay da birer konuşma yaptı. (Murat Dalgın/Yılmaz Sönmez-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir