• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...
Bingöl'de Okul Müdürleri Toplantısı  yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan toplantıya İl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Vali Köşger,  toplantıda yaptığı konuşmada,  “Bir ülkeyi çökerten ülkenin çökmesine sebep olan, kendi içerisindeki karışıklıklar, çatışmalar ve kendi insanının ihmalkârlıkları veya ihanetleri gibi hususlardır. Sizlere ülkenin geleceğini şekillendirecek olan nesilleri emanet ediyoruz. Dolayısıyla milli bir şuur verilmeden varılabilecek nokta, maalesef hüsrandır. Önce istikametimizi belirlememiz lazım. Bu istikamet, muasır medeniyetler üzerine çıkmış, milli şuura ve dinamizmine sahip, milli duygularla donanmış, millet olmanın bilincine ermiş ve tüm insanlığa faydalı olmaya yönelmiş bir nesil yetiştirmektir. Bunu sağlayacak olan sizlersiniz.” dedi.

 “Numune-i imtisal olacak şekilde bir nesil yetiştirmektir”

Değerler eğitiminin, çocukların sadece testleri çözerek elde ettikleri başarılar olmadığını vurgulayan Köşger, “ Asıl önemli olan, tüm insanların faydasına olacak, insanlığın kurtuluşunun reçetesini yazabilecek şekilde, tüm insanlığa numune-i  imtisal olacak, yani baş örnek olacak şekilde bir nesil yetiştirmektir. Sizlerden de ahlakıyla, irfanıyla, edebiyle her türlü değerleri ile teçhiz edilmiş bir nesil bekliyoruz. Hepinize başarılar diliyorum. Yeni öğretim-öğretim yılınız hayırlı olsun.” dedi.

“Bizim gayemiz elinden ve dilinden zarar gelmeyen bir nesil yetiştirmektir”

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 “Dinamik bir yapıya sahibiz, yaklaşık 60 bin öğrencimiz 3 bin 600’e yakın öğretmenimiz, 413 okulumuz, diğer yardımcı personellerimizle birlikte 6 bin civarında bir camiayız. Sürekli hareket halinde, sürekli bir değişim içerisindeyiz, bu toplantıları da zaman zaman yapma ihtiyacı hissediyoruz. Bingöl’de 100’ün üzerinde okul 800’e yakın derslik, bir o kadar güçlendirme, bakım- onarım gerçekleştirdik ve aciliyet arz eden her noktada varlığımızı gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Fiziki yapılarımız tamam ama, bizim özellikle gündeme getirdiğimiz 3 maddemiz var, akademik başarı, değerler eğitimi ve okuma alışkanlığı. Biz bunları başarabilirsek, ki il olarak buna ciddi anlamda ihtiyacımız var, bizim gayemiz elinden ve dilinden zarar gelmeyen bir nesil yetiştirmektir.” şeklinde konuştu.

Toplantı, yapılan konuşmaların ardından  sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir