• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantepliler Peygambere hakarete tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde, Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir İlçe Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki billboardlara asılan peygambere hakaret içerikli billboardlara tepkiler gelmeye devam ederken, , bir tepkide Gaziantepli vatandaşlardan geldi.

Söz konusu afişlere her kesimden tepki gelirken İslam düşmanlarının, Hz. Muhammed'in (sav) şahsiyetine karşı, kin ve düşmanlıklarını bir kez daha sahnelediklerine dikkat çeken vatandaşlar, tüm Müslümanları bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdılar.

“Müslüman olarak hep beraber tepki vermeliyiz”

Hz. Muhammed'e (s.a.v) yapılan hakarete tüm Müslümanların tepki göstermesi gerektiğini belirten Abbas Büyükcan, “Bu tepki 5-10 kişi ile olacak bir tepki değildir. Bu Arap birliği olsun, Müslüman ülkeler olsun, birlik ve beraberlik içerisinde tepki vermememiz gerekiyor. Bugün İsrail çeteleri Filistin`deki çocukları öldürüyor ve hiçbir Müslüman ülkeden ses çıkmıyor. Bizler vatandaş olarak Müslüman ülkelerin sessizliğine tepkiliyiz. Hiçbir şey yapamıyoruz. Müslüman olarak hep beraber tepki vermeliyiz.”dedi.

“Allah`ın gazabı onların üzerine olsun”

Yapılan küstahlığı lanetlediklerini ifade eden Hasan Polat ise, “Peygamber Efendimiz, Allah`ın son elçisidir. Yüce Allah elbette ki bunun hesabını insanlara bırakmadan kendisi de çözecektir. Ama sonuçta biz, Müslümanlar olarak bunu lanetliyoruz. Allah`ın gazabı onların üzerine olsun. Allah onları bildiği gibi yapsın. Bunun hesabını vereceklerdir, cezalarını göreceklerdir, Allah`ın laneti ve gazabı onların üzerine olsun diyorum. Sonuçta Allah`ın emirleri gereği onlara karşı tepkimizi gösterebiliriz. İslam`ı Allah`tan güç alaraktan onlara karşı gücümüzü gösteririz. İnşallah Allah (cc) bize güç verecektir. Allah (cc) onlara gazaplanacaktır. Onlara karşı hep beraber büyük eylemler yaparak tepkimizi koyabiliriz.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.   

Bu hakaretler Müslümanların sessizliğinden kaynaklanıyor”

Bu hakaretlerin   Müslümanların sessizliğinden kaynaklandığına dikkat çeken Mustafa İsmail ise, “İslam`ın yükselmesi bunların içine sinmiyor. Savaşlarla Müslümanları bitirmek istiyorlar. Peygamber Efendimiz bizim için bir rahmet olarak gönderildi. Her zaman fitne çıkarmak istiyorlar. Bir şey diyemiyoruz. Bu hakaretler aslında biz Müslümanların sessizliğinden kaynaklanıyor. Bizim Müslümanlar olarak ayaklanmamız lazım. Bir Yahudi ölüyor. Bütün dünya ayağa kalkıyor. Bizim önce birbirimizi sevememiz lazım. Müslümanlar artık bir olmalıdır. Bizi ayırmak istiyorlar. Bundan dolayı artık bir olmalı ve Peygamberimize, Dinimize ve İslam`ımıza sahip çıkmalıyız.”çağrısında bulundu.

“Kürtlerin tüm değerlerine savaş açmışlar”

Âlemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygambere dil uzatmak ancak din düşmanlarının işi olabileceğini  belirten   Ali Kaya ise, “Bunlar da Kürt olduklarını belirtiyorlar, fakat Kürtlerin tüm değerlerine savaş açmışlar. Bu saldırıları biz biliyoruz. Bunlar ilk defa olmuyor. Müslümanlar olarak gereken tepkiyi göstermeliyiz. Hiç kimsenin Hz. Muhammed`e (s.a.v) ve Müslümanların kutsal değerlerine hakaret etme hakkı yoktur.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir