• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Şanlıurfa'da 8 tesisin temel atma töreni yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen tören, DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap’ın yaptığı bilgilendirme konuşmasıyla başladı. Bilgilendirme sunumunun ardından konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük: “Gap’ın başkenti Şanlıurfa uçsuz bucaksız ovalarıyla bu unvanı hak ediyor. Bir tek şey eksikti o da suydu. Su da son yıllardaki ödeneklerle büyük hacimlerde ovalarımızla buluşmuştur. Şanlıurfa sadece Türkiye’nin değil, bütün bölgenin en önemli tarım merkezlerinden biri olacaktır. Bize düşense, bu arazileri verimli ve bereketli olarak kullanabilmektir. Tarıma bilimi ve teknolojiyi katarak verimimizi arttırmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik ise programda yaptığı konuşmada: “Şanlıurfa’mızın özellikleri herkesi kıskandırıyor. Bu yüzden bu şehre ne yapılsa azdır. Burada 5 yılını geçirmiş bir kardeşiniz olarak her defasında söyledim. Suyun ve toprağın verimli kullanılması gerekir. Suyun toprakla buluşmasının akılcı bir şekilde olması lazım. Bilim çerçevesinde suyla toprağı buluşturmamız gerekiyor. Nitelikli çiftçiye, nitelikli tarım uzmanına ihtiyacımız var. Su ile toprak buluşacak ama, ölçülü dengeli buluşacak ki verime dönüşecek. Verime dönüşecek bir buluşmayı gerçekleştirmeliyiz. Çoraklaşma getiren bir buluşmanın ne anlamı var? Çiftçilerimiz kamu kurumlarımızla DSİ ile koordine içerisinde olmalılar.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Faruk Çelik ve Vali İzzettin Küçük’ün davetlilerle birlikte sekiz adet yatırımın temelini atan butona basmasıyla program sona erdi. (Ramazan Casuk- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir