• DOLAR 32.463
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2479.911
  • ...
72 Kurumdan DBP`li Belediye Hakkında Suç Duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, Özgür-Der, Memur-Sen, ve İhvan-Der`in de aralarında bulunduğu 72 İslâmî sivil toplum kuruluşu billboardlara astıkları çirkin karikatürlerle Hz. Muhammed`e (s) hakaret ettikleri gerekçesiyle Diyarbakır Yenişehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Daha önce Fransa`da Charlie Hebdo dergisinde yayımlanan ve İslâmî değerlere, İslâm Peygamberi`ne hakaretler içeren kışkırtıcı karikatürlerin küçük yaşta evlilik ve kadına yönelik şiddet bahanesiyle bilboardlarda yer almasını sağlayan Yenişehir Belediyesi`ndeki yetkili kişilerin ve organların tespiti ile bu kişiler hakkında ilgili yasanın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “aşağılama” suçundan gerekli soruşturmanın yapılması ve kamu davasının açılması talep edildi.

Suça konu afişin düşünce ve ifade hürriyeti ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığı vurgulanan suç duyurunda, “Anayasada ve Türkiye`nin taraf olduğu uluslar arası antlaşmalarda güvence altına alınan inanç özgürlüğünün açıkça ihlali anlamına gelen ve TCK`da açıkça yukarıda belirtilen suçu oluşturan suç konusu fiil ile ilgili olarak bu şikâyet ve ihbarda bulunma zarureti hâsıl olmuştur.” denildi.

Suç duyurusunun ardından Diyarbakır Özgür-Der Şube Başkanı Murat Koç ile Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yahya Ulaş kısa birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda suç duyurusu hakkında bilgi verilerek, bu çirkinliğin bilinçli ve programlı şekilde yapıldığı, kısa bir özürle geçiştirilemeyecek kadar vahim olduğu ve hesabının sorulması gerektiği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir