• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
Siirt`te halka Aşure dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Baykan`da Kaymakamlık tarafından Baykan Merkez Camii avlusunda aşure etkinliği düzenlendi. Aşure etkinliğine Vali Mustafa Tutulmaz, İl Müftüsü Faruk Arvas ve halk katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, bu tür etkinliklerin toplumda birlik ve beraberlik duygusunu geliştirdiğini ve ortak paydada buluşabilmeyi sağladığını ifade etti.

Vali Tutulmaz, “Birlikte yaşamaya, kardeşliğe ve hoşgörüye çok ihtiyaç hissettiğimiz bu günlerde, kardeşlik binasını ayakta tutmak için aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara fırsat vermeyelim.   Türk`üyle, Kürt`üyle, Laz`ıyla, Çerkez`iyle, Arnavut`uyla, bu aziz milletimiz bin yıldır bu coğrafyada dostluk, kardeşlik, barış ve huzur havası içinde yaşamaktadır ve yaşamaya da devam edecektir. Tüm farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz. Aşure günleri de, mayasını bu kültürden alan barışın kardeşliğin, huzurun sembolüdür.” dedi.

İl Müftüsü Faruk Arvas` ın yaptığı duanın ardından, Aşure kazanlarının başına geçen Vali Mustafa Tutulmaz`ın halka aşure dağıtmasıyla etkinlik sona erdi.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir