• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Lice`de PKK baskınları: 24 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lice`de PKK`ye yönelik yapılan baskınlarda çok miktarda kök keneviri, esrar ve mühimmat ele geçirilirken 24 kişi gözaltına alındı, bir kişi ise yaralı olarak yakalandı.

Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada; 30 ton kubar esrara tekabül eden 600 bin kök keneviri, 400 kilo kubar esrar, bir adet kaleşnikof  piyade tüfeği, bir  adet M-16 piyade tüfeği, 3 adet ruhsatsız tabanca, bir adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet dolu kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet dolu M-16 piyade tüfeği şarjörü, 3 adet dolu tabanca şarjörü, 39 adet av tüfeği fişeği,3 adet tabanca fişeği, 2 adet el yapımı bomba düzeneği, 400 kilo amonyum nitrat (EYP yapımında kullanılan),125 adet el yapımı bomba, 58 adet C-3 plastik patlayıcı ile güçlendirilmiş el yapımı bomba, 400 adet torpil, bir adet yabancı bir araca ait plaka,400 adet muhtelif giyim malzemesi, 15 kalem 150 adet muhtelif yaşam malzemesi, 500 kilo muhtelif gıda malzemesi, bir adet cep telefonu, bir adet sim kart, çok sayıda örgütsel doküman, muhtelif cins ve miktarlarda tıbbi malzeme, el yapımı bomba  yapımında kullanılan; tüp, koli bandı, kablo, pil vb değişik tarihlerde PKK`liler tarafından gasp edilen değişik marka ve modellerde toplam 3 adet aracın ele geçirildiği belirtildi.        

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamanın devamında, olaylarla ilgisi olduğu iddiasıyla G.Y, F.S, N.D, B.D. ve M.E. isimli bir çocukla beraber toplam 5 kişi gözaltına alındı. Zanlılar Lice Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadelerinin ardından, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” gerekçesiyle tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Lice Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildiler. Yapılan sorgulamanın ardından, B.D. isimli kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayrıca gerçekleştirilen baskınları engellemeye çalışan; V.A, M.S.A, M.A, R.B, H.A, A.Ç, N.Ö, R.B, Z.T, M.A, H.Ç, T.O, Ş.Ö, B.S, Ü.Ö, Z.G, İ.Ö, V.Ö. ve E.Ş isimli 19 kişinin de gözaltına alındığı belirtilerek soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

Operasyonlar sırasında A.T. isimli bir kişinin de yaralı olarak yakalandığı belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir