• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Muş`ta bir PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Valiliği`nden yapılan açıklamada, Bulanık ilçesi kırsalında 10-16 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda bir PKK`linin öldüğü, çok sayıda mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Göztepe Dağı bölgesinde yaşanan çatışmada, Malazgirt ilçesinde saldırıya uğrayan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız`a saldırı olayını icra eden grubun lideri olduğu tespit edilen bir PKK`linin öldürüldüğü belirtildi.

Salihli Meşeiçi bölgesinde silahlı bir PKK`linin yakalandığı, bu PKK`liye ait bir adet kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet dolu şarjör, 2 adet el bombasının ele geçirildiği belirtildi.

İcra edilen yol aramaları esnasında, üç farklı bölgede patlatılmaya hazır, yola tuzaklanmış El Yapımı Patlayıcı düzenekli 6 adet büyük tüpün kontrollü bir şekilde imha edildiği ifade edildi.

Açıklamada operasyonlar esnasında, gasp edilen 2 araç, bunlardan bir tanesi el yapımı bomba ile tuzaklanmış, ağzı kesilmiş ve tuzaklanmaya hazır 5 büyük, 40 küçük tüp, 300 metre elektrik kablosu, 2 karton havai fişek, 4 çuval 200 kilo el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat, 4 adet el bombası, 3 adet roket sevk fişeği, bir adet telsiz ve örgütsel dokümanlar, bir adet Glock marka ruhsatsız tabanca ve 39 adet fişek, ayrıca boş bir evin içerisinde patlatılmaya hazır 4 adet büyük tüp ele geçirildiği bildirildi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir