• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Midyat`taki mülteci kampında 5 bin kişi kalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat`ta kurulan mülteci kampı, yapılan hizmetler ve açılan sosyal yaşam alanları nedeniyle kamp değil âdeta bir sosyal yaşam tesisini andırıyor. 

Suriye ve Irak`taki savaştan kaçıp Türkiye`ye sığınan mülteciler, Midyat Konaklama Tesisi adıyla kurulan mülteci kampımda verilen hizmetler ve açılan sosyal yaşam alanları ile rahat bir yaşam sürüyor.

Çadır camii, prefabrik okul, sağlık merkezi, market, spor alanı, kurs merkezleri gibi hizmetlerinin verildiği kampta 1746`sı Iraklı, 3050`si Suriyeli olmak üzere toplamda 4776 mülteci barınıyor. 29 mahalleden oluşan kampın 14 mahallesinde Iraklılar, 15 mahallesinde ise Suriyeliler kalıyor.

Kamp hakkında bilgi veren Konaklama Tesisi Yönetimi Müdür yardımcısı Veysi Altunkaynak, “Misafirlerimizi güzel bir şekilde rahat ettirmek için ellerimizden geleni yapıyoruz. Bizler bu savaş mağduru kardeşlerimize muhacir gözüyle bakmaktayız. Ve onlara Ensar olmak gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla eğitim, sağlık, temizlik, gıda ve barınma gibi zaruri ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamış durumdayız. Kampımız bir yaşam tesisi haline gelmiştir.” dedi.

Kamptaki mesleki eğitim kurslarına değinen Altunkaynak, “Midyat Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okul öncesi eğitimi, kuaförlük kursu, dikiş-nakış kursu, giyim kursu, Türkçe dil kursu, bilgisayar gibi çeşitli kurslarımız devam etmektedir. Ayrıca ücret karşılığında bayanlara yönelik halı dokumacılığı öğretilmektedir. Halı dokuyan kadınlar bir iş sahibi olmuş durumdadır.” ifadelerini kullandı.

Kampta ayrıca, prefabrik okulun açıldığını söyleyen Altunkaynak, verdikleri diğer hizmetleri şöyle anlattı: “2 yıl önce dikilen ve bakımı kamp sakinleri tarafından yapılan 20 bin ağaçlık kamp ormanı da yeşil alan olarak hem kampa ve hem de Midyat`a kazandırılmış durumdadır. Genellikle çam ağaçlarından oluşan ormanın etrafı tel örgü ile çevrilmiştir. Ayrıca Kızılay tarafından kurulan ‘Çocuk Dostu Eğitim Birimi` çocuklara sosyal faaliyetleri ve gelişimleri konusunda yardımcı olunmaktadır. Kampta bulunan Sağlık merkezi hizmetleri ise bizim doktorlarımız tarafından verilmektedir.”  (Süleyman Tunç - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir