• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
Mülteci güzergahında yeni rota; Slovenya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Slovenya sınırdaki göçmen akışının kontrol edilemez boyuta ulaştığını açıklayıp ordudan yardım isteyeceğini açıkladı. Sınır korumaya yardımcı olması için ordunun kullanması ile ilgili bugün yasa değişikliğinin onaylanması bekleniyor.

Pazartesi günü Hırvatistan sınırından, ıslak ve çamurlu koşullar altında 8 bin göçmen Slovenya'ya giriş yaptı. Slovenya, daha önce günde sadece 2 bin 500 göçmen alacağını açıklamıştı.

Hırvatistan da Avrupa'ya ulaşmaya çalışan daha binlerce göçmen için Sırbistan ile olan sınırını açtı. Slovenya'nın İçişleri Bakanlığı pazartesi günü yaptığı açıklamada, "8 bin göçmenin Hırvatistan'dan girmesine izin verildi ve bunlardan 2 bini zaten akşam Avusturya'ya gitti" dedi.

Slovenya erken saatlerde sınıra gelen 2 bin 500 göçmenin transferinde anlaşmaya uymayan Hırvatistan'ı eleştirdi. Yardım görevlileri Sırbistan-Hırvatistan sınırında barınak olmaksızın, soğuk ve yağışlı havalarda sıkışmış 3 bin mülteci için, koşulların "korkunç" olduğu konusunda uyardı.  Pazartesi geç saatlerde Hırvatistan, sınırlarını açmaya karar verdi. Hırvat otobüsler yakındaki bir kamp merkezine binlerce göçmen taşıdı.

BMMYK, yalnız dün 6 binden fazla göçmenin Makedonya giriş yaptığını 10 bin göçmenin Sırbistan'da mahsur kaldığını açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir