• DOLAR 32.312
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2278.631
  • ...
İtalya`da hicri yılbaşı tebrik edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Trieste kentinde sosyal ve kültürel faaliyet yürüten Said-i Nursi Vakfı'nda hicri yılbaşı münasebetiyle akşam namazından sonra bir program düzenlendi. Gençlerin katıldığı programda konuşan  Veysel Aydemir, peygamberimizin hayatı ve hicret olayına uzunca değindi.

Müslümanlar ve bilhassa Avrupa'da yaşayan gençlerin kendi tarihlerini iyice bilmeleri gerektiğini ifade eden Aydemir Hoca, Müslümanların, Hıristiyanların kabul ettiği yılbaşını kutlamamaları gerektiğini vurguladı.

Hz Muhammed (sav)'in güvenirliliğine değinen Aydemir Hoca, "Mekkeliler, Muhammed-ül Emin lakabını verdikleri Resûl-i Kibriya Efen­dimize, son derece güvenirler ve en kıymetli eşyalarını, saklayamamaktan kork­tukları için ona teslim ederlerdi. Ku­reyş ileri gelenlerinin, hakkında ölüm kararı aldıkları sırada da kendilerinde emanet olarak birçok kıymetli eşya vardı. Ama o, bu karara rağmen, emanetlerin sahiplerine verilmesini Hz. Ali`ye emretmekle, bir kere daha büyüklüğünü ve emanete sadâkatini ortaya ko­yuyordu." diyerek onun ümmeti olan Müslümanların da çevresine bu güveni vermesi gerektiğini belirtti.

Konuşmasını, müşriklerin Hz Muhammed (sav)'in hicreti engellemek için başvurdukları yolları ve hicret yolculuğunda yaşananları anlatarak tamamlayan Aydemir Hoca, İslam tarihinin en önemli olaylarından olan hicretin, daha sonra Müslümanların kullandığı Hicri Takvim'in başlangıcı olarak kabul edildiğini söyledi.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir