• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Kudüs`ten önce İsrail bölündü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail işgal güçleri Doğu Kudüs'te Filistinlilerin yaşadığı Cebel el-Mukebbir Mahallesi'nin yakınına seyyar duvar ördü ve kontrol noktalarını arttırdı. İşgal güçleri birçok mahallede yolları beton bloklarla kapatarak araçları tek tek durdurup arama ve kimlik kontrolü yapıyor.

Mahalleler arasındaki geçişlere sınırlama getirilmesi İsrail yönetiminde çatlaklara neden oldu. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emanuel Nahson ise konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail, Kudüslülere maksimum güvenlik sunmak için tedbirler alıyor. (Bu duvarın) Siyasi bir anlamı yoktur. Bu sadece bizim güvenlik önlemlerimizin bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Birleşik Tevrat Yahudiliği Konseyi üyesi İzak Pindrus, Kudüs'teki sürücülerin büyük bir kısmının, doktorların ise yarısının Doüu Kudüs'ten geldiğini savunarak bunun şehri felç ettiğini öne sürdü.

Yerushalmim isimli örgütün Başkan Yardımcısı Tamir Nir ise planın yanlış olduğunu belirterek Doğu Kudüs ve İsrail'in kontrolündeki bölge arasındaki geçişlerin ekonomiye ve kültürel çeşitliliğe büyük katkı sağladığını söyledi. Nir, İsrail'in şehrin Arap sakinlerine yönelik aşırı tavırlarının kendisini üzdüğünü kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir