• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Akçakale yeni hastanesine kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akçakale Devlet Hastanesinin açılışı için  düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, milletvekilleri ve belediye başkanları, kurum amirleri  katılırken vatandaşların da ilgisi yoğun oldu.

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Bakan Faruk Çelik: “Viranşehir’de, Siverek’te 200 yataklı hastane hizmette, Hilvan’da 50 yataklı hastane bitmek üzere, Halfeti’de 30 yataklı hastane bitti. Suruç’ta 200 yataklı hastane yapımı devam ediyor. Birecik’te ise 200 yataklı hastane bitmek üzere, merkezde ise 400 yataklı hastane bitti, çevre çalışması devam ediyor. Halk Sağlığı ve Ağız Sağlığı Merkezlerini ise saymaya gerek yok. Sağlık adına Şanlıurfa’da hiçbir eksik kalmayacak, aksine çevre iller Urfa’ya gelip muayene olacak” dedi.

Sağlık alanında yapılan yatırımların devrim niteliğinde olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Çelik, iki yıl içerisinde Şanlıurfa’nın hiçbir köyünde yol sorunu kalmayacağını kaydetti.

Akçakale gümrük kapısını insani yardımlar için açtıklarını da dile getiren Bakan Çelik: “İnşallah kısa sürede Suriye’de muhatap oluşur, kapımızı güzelce yaparız ve komşu ülkemizle ticari ilişkilerimizi daha aleni bir şekilde sürdürürüz." dedi.

Açılış programında konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise,“Suriye’den gelen mülteci göçünü en yoğun hisseden yerlerden birisi Akçakale. Yoğun bakım üniteleri ile, yataklı servisleri ile gerçekten Akçakale’ye yakışan bir hastane olmuş. Sayın bakanımızın ilimize geldiği günden bu yana sadece Akçakale değil, ilçelerde ve il genelinde yaptıkları ortada. Eğitimden sonra en çok yatırımın yapıldığı alan hastane ve sağlık alanıdır” dedi.

Vali İzzettin Küçük konuşmasında ayrıca gümrük kapısına değinerek, "Suriye'den Türkiye'ye gelen Suriyelilerin büyük yükünü çeken yerlerden birisi de Akçakale ilçemiz. Akçakale halkı bu misafirperverliğini hakkıyla yerine getirdi. Akçakale Gümrük Kapımız insani yardımlar için açıldı. Karşıya insani yardım göndereceğiz. Bunun manası şu;  Bu çerçevede bir ticaret olacak ama, önümüzdeki zaman diliminde bu uygulamaya bakarak, Akçakale'nin büyük bir isteği olan tamamen ticarete açılması hususu da gerçekleşecek diye tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından davetliler tarafından hastanenin açılış kurdelesi kesildi. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir