• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
`DBP`li belediye karikatürle provokatörlüğe soyunmuştur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki billboardlara asılan Hz Muhammed`e hakaret içerikli karikatürlere tepkiler dinmek bilmiyor. Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Davut Okçu tarafından yapılan açıklamada, DBP`li sözcüler ve belediyelerin her fırsatta İslam`ın değerlerine hakaret ederek provokatif tutum ve davranışlarını sürdürdüğüne dikkat çekti.

“Özürleri kabahatlerinden büyük”

DBP`li belediyenin Danimarkalı bir karikatürist tarafından çizilen ve İslam Peygamberini hedef alan karikatürü billboardlarda sergilediğini hatırlatan Okçu, “Anlaşılıyor ki daha önce de Müslümanların namus anlayışını ve Kabe`yi hafife alan açıklamalara gösterilen tepkilerden ders almayan DBP`li Belediye, İslami değerlere hakaret ederek provokatörlüğe soyunmuştur.  Yenişehir Belediyesinin kabahati Google`a yüklemesi ise ‘özrü kabahatinden büyük` bir savunma niteliğinde olup, tam bir fiyaskodur. DBP yönetiminin bu ağır tahrik ve hakaretler karşısında sessiz kalması kamuoyunun rahatsızlığını daha da arttırmıştır.” dedi.   

İnsanların dini, siyasi, kültürel farklılıklara sahip olmasını saygı ile karşılamanın İslami ve insani değerlerin başında geldiğini söyleyen Okçu, “Başlık parası, kadınların mirastan mahrum bırakılması, çocuk yaştaki zoraki evlendirmeler vb. gayrı İslami geleneklerle mücadele Müslümanların gündeminde olan konulardır. Sevgi, saygı ve işbirliğine dayalı ailenin güçlendirilmesi İslam dininin namus anlayışıyla mümkündür. Namus, eşlerin birbirine ve yuvalarına karşı sorumluluklarının ifadesidir. Sorumlulukların ihlali ise ailelerin dağılması demektir.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında Okçu, şunları kaydetti: “Kur`an-ı Kerim, ‘Dinde zorlama yoktur` ve ‘Senin dinin sana, benim dinim bana` ayet-i kerimeleriyle düşünce ve inanç hürriyetine verdiği öneme işaret etmektedir. Bizler aynı hoşgörü ve saygıyı farklı düşünce mensuplarından da beklemekteyiz. Ancak her nedense DBP`li sözcüler ve belediyeler her fırsatta İslam`ın değerlerine hakaret ederek provokatif tutum ve davranışlarını sürdürmektedir. Yenişehir Belediyesini inanç ve düşünce hürriyetine yönelik insani değerlere sığmayan tutumundan dolayı kınıyor, HDP yönetimini göreve davet ediyoruz.” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir