• DOLAR 32.579
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.796
  • ...
YYÜ öğrencilerinden DBP'li belediyeye 'karikatür' tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki billboardlara asılan peygambere hakaret içerikli karikatürlere bir tepki de Van’dan geldi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencileri yaptıkları basın açıklamasıyla olayı ser bir dille kınadı.  

İlahiyat Fakültesi önünde toplanan grup ellerindeki “Peygambere uzanan diller kurusun”, “Peygambere hakaret, küfre işaret”, “Kadınlar size Allah’ın emanetidir” dövizleri ve salavatlar eşliğinde YYÜ Merkezi Yemekhaneye kadar yürüdü.

Merkezi yemekhane önünde yapılan açıklamayı grup adına Veterinerlik Fakültesi öğrencilerinden Hakan İlbaş okudu.

“DBP’li belediye bu tutumuyla Efendimize alçakça saldırmıştır”

Daha önce Danimarkalı bir karikatüristin çizdiği ve İslam aleminde büyük bir infiale neden olan skandal karikatürü hatırlatan Hakan İlbaş, “Burada toplanmamızın sebebi; daha önce Danimarkalı bir karikatüristin çizdiği ve İslam aleminde büyük bir infiale neden olan skandal karikatürün geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü  ve yine belediye bünyesinde faaliyet gösteren kadın eğitim ve psikolojik danışmanlık merkezinin logolarının yer aldığı ‘çocuk gelin yoktur tecavüzcü erkek vardır’ başlıklarıyla Diyarbakır’ın yeni şehir ilçesinin sokaklarına asıp Peygamber Efendimize alçakça hakaret etmiş olmasıdır.” dedi.

“Diyarbakır’da böyle bir rezilliğe yeltenmek alçaklıktır”

“Kardeşlerim eğer biz Allah Resulü’ne hakaret edenlere karşı sesimiz yükseltmezsek Allah ve Resulü’nün bizden davacı olacağını unutmamalıyız.” diyen İlbaş, açıklamanın devamında şunları söyledi:

“Dün Allah’ın Resulü’nü savunan sahabeler gibi bizler de bugün burada yapılan her türlü saldırıya karşı ne pahasına olursa olsun Allah Resulü’nü savunmalıyız ve savunacağız. Biz burada efendimize karşı yapılan menfur tutumu sergileyenlere sesleniyoruz; Ey gafiller eğer siz şahsımıza namusumuza dil uzatsanız bunu af edebiliriz. Ama Allah Resulü’ne yapacağınız saldırıları asla kabul etmeyeceğiz. Tüm İslam düşmanlarının bilmesi gerekir ki sahabeler şehri Diyarbakır’da böyle bir rezilliğe yeltenmek alçak bir şekilde inancımızla alay etmektir.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından bir süre tekbir ve salavatlar getiren grup, daha sonra dağıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir