• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Başbakan Yardımcısı Yılmaz STK temsilcileriyle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis öğretmenevinde kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Yılmaz, “Kim insanlar üzerinde baskı uyguluyorsa, insanların şu veya bu yönde oy kullanması için şiddet ve baskı uyguluyorsa, irade hırsızlığı yapıyor demektir. Bu da en büyük hırsızlıklardan biridir.” dedi.

Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 1 Kasım’ın hiç kimsenin kimseye hakaret etmediği, baskı ve şiddet uygulamadığı, herkesin özgür iradesiyle neye inanıyorsa ve neyi hayırlı görüyorsa, ona oyunu verdiği bir seçim olması dileğinde bulundu.

“1 Kasım seçimleri ilimiz, bölgemiz ve daha geniş coğrafyamız için hayırlı ve mübarek olsun.” diyen Yılmaz, şöyle konuştu: “Kim insanlar üzerinde baskı uyguluyorsa, kim insanların şu veya bu yönde oy kullanması için şiddet ve baskı uyguluyorsa, irade hırsızlığı yapıyor demektir. Bu da en büyük hırsızlıklardan biridir. Bunu yapanın karşısındaki insana saygısı yok demektir. Çünkü karşısındaki insana saygı duyan, onun iradesini ipotek altına almaz ve baskı uygulamaz. Özgür bir şekilde fikrini de oyunu da kullanması için gerekli ortamı sağlar.” dedi.

Seçimlerin çok farklı bir ortamda olacağını ve herkesin daha rahat bir ortamda tercihini ortaya koyacağını bildiren Yılmaz, 1 Kasım seçimlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Yılmaz, daha sonra basına kapalı olarak STK temsilcileriyle soru cevap şeklinde toplantıya devam etti. Toplantının ardından Yılmaz, karayoluyla Van’a hareket etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir