• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Yapıcıoğlu`ndan Aliya İzzetbegoviç Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bosnalı Müslümanların lideri ve İslam dünyası için önemli bir şahsiyet olan, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç`in vefat yıldönümü münasebetiyle resmi twitter hesabından bir mesaj yayınladı.

Vefatının 12. yıldönümünde Aliya İzzetbegoviç`i rahmet ve minnetle andıklarını belirten Yapıcıoğlu, mesajında Bilge Kralın “Doğu Batı Arasında İslam” adlı eserinden bir de mesaj paylaştı.

Begoviç`in “Mücadelemizi insani ve makul kılan, sükun ve huzur damgasını vuran, her şeyin akıbetinin elimizde olmadığı kanaatidir. Bize ait olan gayret etmek, uğraşmaktır; neticesi ise Allah`ın elindedir.

… Teslimiyet, hayatın kaçınılmaz olarak getirdiği sıkıntılarda alelade bir insanın kendini kahraman gibi hissetmesi veya vazifesini yapmış ve kaderine razı olmuş bir şehidin zihniyetidir.

İslam, kanunlarına, emir ve yasaklarına, beden ve ruhtan talep ettiği gayrete göre değil; bunun hepsini kapsayan ve aşan bir şeye göre, marifetin bir anına, ruhun zamanla yarışma kuvvetine, varoluşu getirebileceği her şeye tahammül etmeye, rızaya, yani tek kelimeyle Allah`a teslimiyetin hakikatine göre öyle adlandırılmıştır.

Ey teslimiyet! Senin adın İslam`dır.” Mesajını takipçileri ile paylaşan Yapıcıoğlu, mesajının sonunda Aliya İzzetbegoviç`in, “Hedefimiz; Müslümanların İslamlaşması, sloganımız; inanmak ve mücadele etmek.” Sözüne de yer verdi.

Yapıcıoğlu, mesajının sonunda Aliya İzzet Begoviç`e hitaben “Vefatının 12`inci yıldönümünde rahmetle anıyoruz. Ruhun şad, mekânın cennet olsun Aliya izzetbegoviç.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir