• DOLAR 32.511
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2491.199
  • ...
Davutoğlu: Bir bombacının kimliği kesinleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, A Haber'de soruları yanıtladı. Ankara'daki saldırının failleriyle ilgili olarak "Bombacının birinin kimliği kesinleşti, ikincisi üzerinde çalışmalar sürüyor." dedi. Davutoğlu, 'kimliği kesinleşen' saldırganın ismini ise açıklamadı.

Başbakan, IŞİD şüphelileriyle ilgili de "İstihbari olarak potansiyel tehdit teşkil edenler her zaman takip altında. O liste Suriye'ye gitmiş isimlerden oluşuyor. Bu isimlerin hepsi Türkiye sınırları içinde değil. Demokratik hukuk devletin bütün şüpheliler takip edilir. Eylem yapmalarını engellemek için her türlü tedbir alınır. 768 kişi göaltına alındı. Devlet takip etmese bu gözaltılar olur mu?" diye sordu.

Fransa'daki Charlie Hedbo dergisine saldıranlarla 'suç ortağı' olduğu idddia edilen bir kişinin Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalandığını anlatan Davutoğlu, "Terör faaliyetleri o kadar geçişken, ve teknoloji üzerinden de o kadar karmaşık ki.." dedi.

"Ankara saldırısından sonra engellenen başka saldırı oldu mu?" sorusuna da, "Birçok terör saldırısı engellendi, bunların duyurusu yapılmıyor. İstanbul ve Ankara'da saldırı hazırlığı yapan iki kişi yakalandı." yanıtını verdi.

Başbakan diğer sorulara da şu yanıtları verdi:

Türkiye DAEŞ'e karşı etkin bir şekilde operasyonlara katılıyor muyuz?

Türkiye, DAEŞ'e karşı tüm operasyonlara katılıyor. Suruç saldırısından sonra kendi milli olarak birkaç operasyon yaptık. Ondan sonra koalisyon içerisinde yapıyoruz. Askeri planlamalar neyi gerektiriyorsa, ne zaman gerekiyorsa bu operasyonlarda en etkin şekilde katılıyoruz.

Konya'daki maçta Ankara saldırısında ölenler için saygı duruşu sırasında yuhalamalar vardı?

Konya'daki hemşerilerimize haksızlık yapılıyor. Daha sonra Konyaspor taraftarları tarafından bir açıklama yapıldı. 50-100 kişi küçük bir grup slogan atmaya başlıyor, sonra sloganı bastırmak için o slogana dönük olarak bir ıslıklama oluyor.

Kılıçdaroğlu söylediklerimi açıklarsa çok zor durumda kalır dedi, o sözler Ankara saldırısıyla ilgili miydi?

Bence o görüşmede, beni zor durumda bırakacak gizli bir konu geçmedi o görüşmede. Bizim verdiğimiz istihbaratla ilgili 'burada kalsın, soruşturmasürüyor' dendi. Yok da öyle bir şey de, hadi beni zora sokacak bir husus paylaştım, bunu örtülü bir şekilde kamuyuna söylemek hangi ahlaka sığar?

Gül'ün Demirtaş'a taziyesi...

Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi takdiri. Burada taziye evi kim? Burada taziye evi bütün Türkiye'dir. Türkiye'nin en büyük taziye evi başbakanlık ofisidir. Sadece HDP'ye taziye dilemek, orada hayatını kaybedenleri sadece HDP ile özdeşleştirmektir. Bu toplantıyı organize eden kuruluşlar, ben de DİSK, KESK'i, Tabibper Odası'nı aradım.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir