• DOLAR 32.603
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2496.525
  • ...
MÜSİAD: Devlet sandık güvenliğini sağlamalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şube Başkanları, İstanbul'daki Genel Merkezde yapılan Başkanlar Toplantısı`nda; Terör, Ekonomi ve yaklaşan 1 Kasım Seçimlerini değerlendirdi ve sonuçları bir bildiriyle açıkladı.

Başkanlar Toplantısında yapılan açıklamada ülkenin, zor bir dönemden geçtiği, Sosyal, Ekonomik ve Siyasal istikrarsızlık amaçlandığı belirtildi.

Terörün, iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı, ideolojisi, milleti, dini, mazereti olamayacağı ve tümüne karşı oldukları belirtilen açıklamada, "Düzenli toplumun unsurlarından en önemlisi, devletin, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamasıdır. Devlet, bunu sağlamak için, etkili tedbirleri, zamanında almakla yükümlüdür. Devlet, Terörle Mücadeleyi kesintisiz sürdürürken, vatandaşa da şefkatle yaklaşmalıdır.” diye belirtildi.

12 Eylül öncesinde, daha kanlı bilançolarla baş edildiği vurgulanan açıklamada “28 Şubat'ta daha ağır sosyal travmaların altından kalktık. 27 Nisan'da daha ağır siyasal krizleri atlattık.” denildi.

Ekonominin, aynı zamanda, beklenti yönetimi olduğu bildirilen açıklama, “Ekonomimize yön veren yetkililerimiz, susmayıp, ekonominin gerçeklerini, güven telkin edici bir üslupla, çokça ve yüksek sesle anlatmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Çok önemli 5 ayın geride kaldığı belirtilen açıklamada, halkın, 1 Kasım'da olgunlukla ve çoğunlukla oyunu kullanması sandıktan çıkacak iradeye de saygı duyulması devletin ise, sandık güvenliğini sağlaması gerektiği ifade edildi.

Siyasetin, 7 Haziran'dan sonra uzlaşmaz görüntü veren tavrının doğru bulunmadığı belirtilen açıklamada siyasetin, ülkeyi yönetme ve çözüm sanatı olduğu vurgulandı.

“Siyasette popülist yaklaşımları da doğru bulmuyoruz.”denilen açıklama, “Zamanında yapılacak doğru teşvik ve desteklerle, popülizm birbirine karıştırılmamalıdır. Millete söylenen hedef ve vaatler gerçekçi olmalıdır.” şeklinde ki ifadelerle son buldu. (Zeki Aras - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir