• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
Batman`da yarım kalan cami yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Karşıyaka Mahallesi Samanyolu Caddesinde bulunan Karşıyaka Yeni Cami (H. Musa Cami) ihtiyacı karşılamadığından altı ay önce yıkılıp yerine dört katlı çok amaçlı cami temeli atıldı. Ancak yapılan yardımlar yetersiz kalınca cami inşaatının durduğunu belirten cami cemaati, caminin ibadete açılması için hayırseverlerin yapacakları yardımları bekliyor.

Cami inşaatıyla ilgili bilgi veren cami cemaatinden İsmail Şaşmaz, camilerinin yetersiz kaldığından dolayı yeni bir cami yapma gereği duyduklarını belirterek, “Yaklaşık 6-7 ay önce camimiz vardı, ama yetersizdi. Mahallemiz çok büyüdü eskisi gibi değil, hayırsever Müslümanların yardımıyla eski camimizi yıktık. Yeni camimize 6 aydır başladık. Camiye çok para gitti, hayırseverlerin yardımları yetersiz kaldı. Allah rızası için hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz. Camimiz yarım kalmış ve önümüz kıştır. Hayırseverlerin yardımlara ihtiyacımız var.” dedi.

Cami tadilatının maddi sıkıntılar yüzünden durduğunu belirten cami cemaatinden Şehmus Güneş ise “6 aydır cami inşaatına başladık. Kaba inşaatının bitmek üzeredir. Ama camimizin borçları çok olduğundan inşaatı durdurduk. Müslümanların yapacakları yardımları bekliyoruz. Camimizin yapımına devam etmek için ortalama 350 bin TL`ye ihtiyaç vardır.” şeklinde belirtti.

Güneş, yardım yapmak isteyen hayırseverler cami imamı Mehmet Tayip Toğluk`un 0 533 613 35 01 telefonuna müracaat etmelerini istediler. (M. Sait Çelik – İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir