• DOLAR 32.582
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2430.45
  • ...
Malazgirt`te DBP eski ilçe Eş Başkanı tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş`un Malazgirt ve Bulanık ilçelerinde yapılan PKK baskınlarında aralarında Malazgirt DBP eski ilçe Eş Başkan`ının da bulunduğu 5 kişiden 4`ü savcılık işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Konuyla ilgili Muş Valiliği`nden yapılan açıklamada, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde 14 Ekim 2015 günü yapılan operasyonlarda, PKK`ye eleman temin etme, kuryeliğini yapma, PKK/KCK adına tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak ve 07 Haziran 2015 seçimlerinde Seçim Kanunu`na muhalefet (zorlama) olayları ile ilgili olarak aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Malazgirt eski İlçe Eş Başkanı M.B.`nin de bulunduğu F.Ö, Ş.E, Z.B. ve M.B. isimli 5 kişinin yakalandığı ifade edildi.

Yakalanan kişilerin, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği, şüphelilerden M.B ile F.Ö, Z.B, M.B. isimli 4 kişinin tutuklanarak cezaevine konulduğu, Ş.B. isimli kişinin ise savcılıkta alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir