• DOLAR 32.529
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2493.26
  • ...
Fil hastası genç kız yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Bağlar ilçesinde ikamet eden 22 yaşındaki Gamze Kanik, 3 yaşındayken ipliksi solucanların neden olduğu ve lenf ödemi olarak da adlandırılan fil hastalığına yakalandı. Hastalığı nedeniyle vücudunun belden aşağısında şişme meydana gelen Kanik, tedavi için hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor.

Özel bir sektörde taşeron işçi olarak çalışan baba İsmet Kanik, maddi imkânsızlıklar sebebiyle kızının tedavisini yapamadığını söyledi.

“Doktorlar, ‘Bu hastalığın çaresi yok’ diyerek bizi evimize gönderdiler”

Kızının 3 yaşındayken bir düğünde aniden rahatsızlandığını ve hastaneye giderken yolda sağ bacağının şişmeye başladığını belirten Kanik, “Hastanedeki doktorlar bizi Ankara Hacettepe Üniversitesi’ne sevk ettiler.  Üniversitedeki hocalar, ‘Bu hastalığın çaresi yoktur’ diyerek bizi evimize geri gönderdiler.” dedi.

“Tedavi için 60 bin TL’ye ihtiyaç var”

Kızı Gamze’nin tedavisi için yıllarca şehir şehir dolaştığını ancak hastalığın gün geçtikçe ilerlediğini dile getiren Kanik, şunları söyledi: “İmkânlarım yettiği kadar kızımı tedavi etmeye çalıştım. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Sakarya gibi birçok şehre götürdüm. Ama bir türlü olumlu cevap alamadım. İstanbul’da bu hastalığın ameliyatını yapacak bir doktorun olduğunu öğrendim. Doktorla görüştüm, bana kızımı tedavi edebileceğini söyledi. Tedavi için 60 bin TL’ye ihtiyaç var. Ne yapacağımı bilemiyorum.”

“Kızım öğretmen olmayı çok istiyor”

Küçük yaşta zorluklarla karşılaşan kızının okumasını ve arkadaşları gibi evlenip yuva kurmasını çok istediğini aktaran baba Kanik, “Kızım okula gidemedi. Arkadaşları gibi parklarda oynayamadı, sokağa çıkamadı. Arkadaşları gibi elbise, ayakkabı giyemedi. Acil durumlarda dışarıya çıkardığımızda ayaklarına poşet geçiriyoruz; çünkü ayakkabı giyemiyor. Birkaç kişinin yardımıyla sedye üzerinde taşıyabiliyoruz. Kızım okumayı ve öğretmen olmayı çok istiyor. Ben ise bir şey yapamamanın acısını yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Kızımın sağlığına kavuşmasını çok istiyorum”

Tedavi için yetkililerden yardım talep ettiğini bildiren Kanik, “Kızımın tedavisi için valiliğe, belediyeye ve diğer kurumlara başvurdum. Maalesef bütün kapılar yüzüme kapandı. Cumhurbaşkanı, başbakan ve sağlık bakanından isteğim kızımın iyileşmesi için bana yardım etmeleridir. Kızımın sağlığına kavuşmasını istiyorum.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir