• DOLAR 32.326
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2308.095
  • ...
Batı Şeria`da çıkan olaylarda 10 kişi yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RAMALLAH: İşgal güçleri ile Filistinliler arasında Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde çıkan olaylarda 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

işgal güçlerinin Aksa'ya yönelik ihlalleriyle tırmanan gerginlik ekim ayının başından bu yana Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de artarak devam ediyor.

Filistin Kızılayı Sözcüsü Arrab Fukaha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Şeria'nın çeşitli noktalarında çıkan olaylarda 2 kişinin gerçek, 8 kişinin de plastik mermi isabet etmesi sonucu yaralandığını belirtti.

Fukaha, 35 kişinin de göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendiğini söyledi.

Beerşeba saldırısında yaralanan bir İsrailli öldü

Bu arada İsrail'in güneyindeki Beerşeba şehrinde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan İsraillilerden birinin öldüğü bildirildi. 

İsrail devlet radyosunun haberine göre, Beerşeba kentindeki otobüs garında düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan bir İsrailli öldüi.

Haberde ayrıca saldırısı sonucu 2'si ağır 10 kişinin yaralı olduğu kaydedildi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan yapılan açıklamada, Beerşeba kentindeki otobüs garında düzenlenen silahlı saldırıda üçü ağır olmak üzere en az 5 İsraillinin yaralandığı duyurulmuştu.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld de yaptığı yazılı açıklamada, saldırının iki kişi tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, "teröristlerden birinin vurularak öldürüldüğünü, diğerinin yaralı olarak ele geçirildiğini" ifade etmişti.

Ekim ayının başından bu yana Gazze, Kudüs ve Batı Şeria'da 44 Filistinli katledildi.

Öte yandan İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda bu ay içerisinde 44 kişinin katledildi, bin 829 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de İsrail askerleri ile Filistinliler arasında bu ay içerisinde çıkan olaylarda 11'i çocuk 44 kişi katledildi, bin 829 kişi yaralandı" denildi.

Açıklamada, "İsrail ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda Batı Şeria ve Kudüs'te 30, Gazze'de 14 kişi hayatını kaybetti. Gerçek ve plastik mermilerle bin 829 kişi de yaralandı" ifadesine yer verildi. Açıklamada, ayrıca "yüzlerce kişinin göz yaşartıcı gaz sonucu boğulma tehlikesi geçirdiği, onlarca kişinin de Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına uğradığı" kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir