• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.735
  • ...
Ankara saldırısında flaş gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Garı'nın önünde 10 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişi, adliyeye sevk edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adliyesi'ne götürüldü.
Burada 11 şüpheliden 6'sı tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Savcılık, 4 şüpheliyi doğrudan serbest bırakırken, 1'i hakkında adli kontrol uygulanmasını talep etti. Mahkemeye çıkarılan 6 şüpheliden 4'ünün tutuklu yargılanmasına hükmedildi.
Zanlılar, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunda soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade verdi.
Bu arada adliye içinde ve çevresinde çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı. Olası bir olaya müdahale için TOMA'lar da hazır bekletildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı cumartesi günü Ankara`da gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 102`ye yükseldiğini duyurmuştu.
Henüz saldırıyı gerçekleştirenler ve örgüt bağlantısı olup olmadığı resmi makamlarca açıklanmadı. Canlı bombalardan birinin kimliğinin belirlendiğini söyleyen Başbakan, "DEAŞ ve PKK'nın olayda etkin rol oynama ihtimali yüksek" demişti.
AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir