• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Paralel Yapı`ya `himmet` darbesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paralel Devlet Yapılanması'na "himmet" adı altında finansal destek sağlamak üzere bir araya geldikleri iddia edilen, aralarında iş adamı ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 24 şüpheliden 6'sının tutuklanmasına, 18'inin adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verildi.

Paralel Devlet Yapılanması'na finansal destek sağlamak için toplantı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve tutuklama istemiyle mahkeme sevk edilen 24 şüphelinin hakimlik sorgusu sona erdi.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, aralarında iş adamları ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 6 şüphelinin "terör örgütüne üye olmak" ve "Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Hakimlik, 18 şüphelinin ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Şüphelilere, adli kontrol hükümleri kapsamında, yurt dışına çıkış yasağı ile haftada bir kez karakola giderek imza atmaları uygulandı.

HUKUKİ GÖRÜNÜM İÇİN SAHTE EVRAK HAZIRLAMIŞLAR

Şüphelilerin savcılığın talimatı ile operasyonda ele geçirilen 400 bin lirayı sahiplenmediği öğrenildi. Bazı şüphelilerin aralarındaki para trafiğini hukuki göstermek için sahte konut ve araç satış evrakları düzenledikleri de tespit edildi.

BİRİ ÖĞRETMEN

Yapılanmaya "himmet" adı altında finansal destek sağlayan şüphelilerden birinin de öğretmen olduğu belirtildi.

KABUL ETTİ

Aramalarda ele geçirilen 50 bin dolar ve 600 bin lira değerindeki çek ve senedin sahibi oldukları gerekçesiyle bilgisine başvurulan 23 kişiden 2'sinin "himmet" amacıyla yardım yaptıklarını kabul ettikleri öğrenildi.

TOPLANTIDA 'FETULLAH GÜLEN' VİDEOSU

Bu arada, operasyon sırasında, toplantı halinde olan şüphelilerin Fetullah Gülen'in videosunu seyrettikleri kaydedildi. Şüphelilerin, ayrıca toplantı öncesi cep telefonlarını başka bir odaya bıraktıkları da tespit edildi.

OPERASYON GEÇMİŞİ

Paralel Devlet Yapılanması'na "himmet" adı altında finansal destek topladıkları iddiası üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun talimatıyla, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 13 Ekim'de Bakırköy'de Florya'da bulunan bir derneğe düzenlediği operasyonda, aralarında iş adamı ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda, çok sayıda evrak ve doküman ile dijital belgeler ele geçirildi. Ayrıca, birçok iş adamından toplandığı değerlendirilen 400 bin lira, 50 bin dolar ve 600 bin lira değerindeki çek ve senede el konuldu.

Gözaltına alınan şüpheliler, dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcılık, 24 şüpheliyi de tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti.

 AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir