• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Şanlıurfalı STK`lardan DBP`li belediyeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki billboardlara asılan peygambere hakaret içerikli billboardlara tepkiler devam ediyor. Ortak Fikir Platformu adı altında bir araya gelen Şanlıurfalı STK`lar, düzenledikleri basın açıklaması ile hakaret içerikli billboardları asan DBP`li belediyeyi kınadı.

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde saat17.30`da toplanan kalabalık, Peygamber Efendimizi öven, DBP`li belediyenin eylemini kınayan pankartlar taşıdı. Tekbirlerin getirildiği açıklamada sık sık ‘Zalimler için yaşasın cehennem` sloganı atıldı. Basın açıklamasını platform adına Perihan Taylı okudu.

Karikatürü asan DBP'li belediyeye tepki gösteren Taylı, “Kurulduğu günden bu yana milletimizin dinini ve namusunu aşağılayan bu zihniyet, son olarak da peygamber efendimize hakaret etmek gayesiyle çizilen bir karikatürü sahabeler şehri Diyarbakır`da billboardlarda teşhir etmek suretiyle alçakça gayelerini ortaya koymuştur.” ifadelerini kullandı.

HDP zihniyetine ve bu zihniyeti destekleyenlere seslenen Taylı, “Ya alçakça niyetinizden vazgeçip tövbe ederek halkın safına geçersiniz, ya da cehaletinizin farkına varıp halkın yakasından düşünüz. Bu aşağılık zihniyet geçmişte başarılı olamadı siz de olamayacaksınız. Hiçbir zalim Allah`ın nurunu söndüremedi siz de söndüremeyeceksiniz. Allah ve Resulü ile savaşanlar hep zelil oldular siz de zelil ve rezil olacaksınız. Aklınızı başınıza alınız.”

ABD, AB, Rusya ve İsrail`in bu zihniyeti Müslümanların beddualarından koruyamayacağını belirten Taylı, HDP`yi halkın dinine ve namusuna saygılı olmaya çağırdı.

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı. (Osman Gülebak - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir