• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Karikatür afişine tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki bilboardlara asılan Peygambere hakaret içerikli karikatürlere bir tepki de Memur-Sen Batman İl Başkanlığı`ndan geldi.

İslam`a yönelik bu tür saldırılarla halkın nabzının ölçüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Danimarkalı aşağılık karikatüristin karikatürüne en şiddetli tepkinin gösterildiği hamuru İslam`la yoğrulmuş Diyarbakır`da tekrar gösterilmesi basit bir tesadüf olarak görmek en hafif tabiriyle saflık olur. İnançları hayatlarının temellerini oluşturan coğrafyamızda bu tür denemelerle halkımızın nabzı ölçülmeye çalışılıyor ve verilecek tepkiye göre asıl oyun sahnelenmek isteniyor. Ancak şunun bilinmesi gerekir ki bu halk konu peygamber ve kutsallara hakarete gelince asla sessiz kalmayacak ve uğurda ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yapacak iradeyi gösterecek, kutsal değerlerini ne pahasına olursa olsun koruyacak ve yüceltecektir.” denildi.

İslam'a göre evliliğin cinsellikten ibaret olmadığı belirtilen açıklamada, aile kurumunun önemine dikkat çekilerek, "Ailenin bozulması toplumun bozulması demektir. Bu konuda İslam`a saldırıların asıl amacı İslam`ın temiz nesil ve aile müessesesinin korunmasına azami önem göstermesindendir.” ifadelerine yer verildi.

Bir daha böylesi bir hakarete girişilmemesi uyarısında bulunulan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Diyarbakır Yenişehir Belediyesinin bu konuda özür dileyip karikatürün kaldırılmasına karar vermesi her ne kadar olumlu bir adım olsa bile bunun yetersiz olduğunu belirtmek isteriz. Halkımızın hiçbir kesiminde kabul görmeyen bu olayın sehven yapıldığına inanmak istiyoruz. Ancak bu konuda sorumluların cezasız kalmaması, bunun bir daha yaşanmaması adına kamuoyunu rahatlatacaktır. Bu ve benzeri olayların tekrar edilmemesi için azami özen gösterilmesi gerekmektedir. Halkımızın vicdanında mahkum edilen bu alçakça olayı bir daha şiddetle ve nefretle kınarken, halkımızın kutsal değerleriyle dalga geçme niyetinde olanları özellikle uyarıyoruz. İmanı ve diyanetiyle ön plana çıkmış halkımızı tahrik etmemeleri gerektiğini hatırlatıyoruz.”   (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir