• DOLAR 32.518
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2424.55
  • ...
Dar gelirli aileler için yaptırılacak konutların temeli dualarla atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep, Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için yaptırılan ve daha önceki 3 etaptan 2 bin 340 ailenin yararlandığı Mavikent Konutları’nın 4’üncü etabının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra Milli Eğitim Eski Bakanı Vehbi Dinçerler, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey ve Şehitkamil Kaymakamları, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Bakan Mehmet Şimşek,  “Gerçekten şuradaki görüntüye baktığımızda, bu bir lüks site değil ama aslında eski Türkiye’nin lüks siteleri böyle olurdu. Yeni Türkiye’nin sosyal konutları böyle oluyor. Ben bu konutların Gaziantep’imize ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise konuşmasında, Şahinbey ilçesinin çok hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekti.

Şahinbey ilçesinin 1 milyon 100 bin nüfusa sahip olduğunu söyleyen Tahmazoğlu, “Şahinbey ilçemiz hızla gelişiyor. 6 yıl önce göreve başladığımızda 700 bin olan ilçemizin nüfusu yaklaşık yüzde 60 artarak şuanda 1 milyon 100 bin kişiye ulaştı. Bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı artış, çok kısa bir sürede Şahinbey’in planlı ve programlı büyümesi gerekiyor. Şu anda baktığımız zaman Şahinbey’de 6 yılda 66 bin konut yapılmış. Gerek belediyemiz, gerek TOKİ gerekse özel teşebbüsler tarafından bu kadar konut yapılmasaydı. Şahinbey’de kıyamet kopardı. Herkes ev bulamadığı için bir kısmı sokakta kalacak ev fiyatları inanılmaz bir şekilde yükselecekti. Onun için kendimize hem kentsel dönüşümü hem, konut yapımını görev edindik.” ifadelerini kullandı.

Daha önce Mavikent birinci ve ikinci etabı tamamlayarak 2 bin 340 aileyi ev sahibi yaptıklarını hatırlatan Tahmazoğlu, “Uygun ödemelerle vatandaşlarımız ev sahibi oluyor. Şimdide yine Mavikent 4. Etabın temelini atıyoruz ve bunun ardından 5. Etap konutları için bin 600 konutun projesi hazır. Kasım ayı içerisinde bu konutlarımızın ihalesini yaparak inşasına başlıyoruz. Sadece Mavikent’te 5 bin 138 konut belediyemiz tarafından yapılmış olacak. Anne-baba ve 3 çocuktan oluşan bir ailenin burada yaşadığını hesaplarsak 25 bin kişilik bir nüfus oluşacak.” diye belirtti.

 Konuşmaların ardından yapılan duayla konutların temeli atıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir