• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
`Artan ahlaki yozlaşma gençleri etkisi altına almaktadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Televizyon programlarında, gazetelerde, haber sitelerinde ve sosyal medyada her türlü ahlaksızlığın pervasızca sergilendiğini belirten Gaziantep Rehber-Der Başkanı Mustafa Kaya, özellikle gençler arasında görülen ahlaki çöküntünün toplumun geleceği açısından son derece büyük tehlike ve tehditler oluşturduğuna dikkat çekti.

Gaziantep Rehber Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Rehber-Der) Başkanı Mustafa Kaya, toplumda her geçen gün artan ahlaki yozlaşmanın temel sebepleri üzerinde İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) önemli değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle gençler arasında görülen yozlaşma ve ahlaki çöküntünün toplumun geleceği açısından son derece büyük tehlike ve tehditler oluşturduğunu belirten Kaya, “Günümüzde ne yazık ki, toplumun tamamı başta olmak üzere özellikle gençlerimize medya kanalıyla toplumun kendi öz değerlerinden yoksun kişilerin yaşam tarzları imrenilecek tarzda sunulmaktadır.” dedi.

“Bilinçli bir şekilde okul hayatını konu alan dizi ve programlar yapılmaktadır”

Televizyon programlarında, gazetelerde ve sosyal medyada her türlü ahlaksızlığın pervasızca sergilendiğini belirten Kaya, “Özellikle dikkat edilirse okullar açıldığında birçok TV kanalı bilinçli bir şekilde okul hayatını konu alan dizi ve programlar yayınlamaktadır. Öğrencilerimize bilinçli bir şekilde bu dizi ve programlarda toplumun ahlaki değerlerinden uzak karakterler örnek olarak sunuluyor. Ne yazık ki bundan da en çok gençler etkilenmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Bir çocuk için en iyi örnek anne ve babasıdır”

Her geçen gün artan ahlaki yozlaşmaya karşı ailelerin çocuklarını kontrol altında tutması gerektiğini belirten Kaya, “Bir çocuk için en iyi örnek anne ve babasıdır. Çocukların şekillenmesi, kişilik ve kimlik kazanması aileden aldıkları eğitimle başlar. Bundan dolayı ebeveynler kendileri başta olmak üzere günümüzün ahlak dışı medyasından çocuklarını muhafaza etmelidir. Ebeveynler çocuklarının okul arkadaşlarını araştırmalı çocuklarının kimler ile arkadaşlık yaptığını takip etmelidir. Çocuklarımızı aile kurumunun temelini dinamitleyecek tarzda müstehcen yayın yapan yazılı ve görsel medyadan uzak tutmalıyız.” uyarısında bulundu.

“Dizi ve programlar gençler üzerinde ciddi etkiler bırakmaktadır”

Toplumda her geçen gün artan ahlaki çöküntü maalesef gençlerimizi bir şekilde etkisi altına almaktadır. TV`lerdeki dizi ve programlar gençler üzerinde ciddi etkiler bırakmaktadır. Bu noktada ebeveynler çocuklarını onları kırmayacak bir şekilde bu tür dizi ve programlardan uzak tutmalıdır. Özellikle gençlerimizi kontrol altına alacak olan aileleridir. Çünkü en büyük okul aile, en iyi öğretmen anne ve babadır.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir