• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Şanlıurfa İl Müftülüğü "Huzura Çağrı" programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İl Müftülüğü ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutluyor. Her yıl farklı bir temanın işlendiği bu haftada düzenlenen değişik programlarla seçilen belli temalarda, farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Bu vesileyle ‘Huzura Çağrı’ programı düzenledi.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, ”Şehrimizin tarihiyle birlikte bazı camilerimizin minarelerinde Şanlıurfa ’da görev yapan 6 imamızla birlikte,  ezanla yeniden bir dirilişe, ezanının mahiyetine dikkat çekmek, hem de Urfa’yı yeniden tanıtabilmektir.  Bir de son günlerde hepimizin bildiği malum sıkıntılarımız var. Onun içinde bir dua mahiyetinde “Ya Rabbi bizi ezansız bırakma”,  camisiz, minaresiz bırakma, caminin süsü olan cemaatsiz bırakma şeklindeydi.” diye konuştu.

Programın devamında, Şanlıurfa’nın tarihi camilerinin minarelerinde altı müezzin tarafından seslendirilmiş ‘Ezanla Diriliş’ slayt gösterimi yapıldı. Akabinde bu altı müezzine plaketleri takdim edildi. (Ramazan Casuk-İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir