• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
3. İntifada Filistinlilerin zafer  İntifada`sı   olacaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin`de İslâmi direniş hareketlerinin ilan ettiği 3. İntifada her geçen gün etkisini artırıyor. Yıllardır siyonistlerin yaptığı baskı ve zulüm politikalarından sonra patlak veren 3. İntifada, Filistin`de Yahudileştirme merkezi olarak kullanılan yerleşim birimlerine yönelik yapılan direnişle sürdürülüyor

MÜCAHİD TEMEL / DOĞRUHABER / HABER ANALİZ

İşgal altındaki Filistin topraklarında, özellikle Kudüs ve Batı Yaka`da başlayan intifada büyüyor.  İntifada`da yurtlarını savunan Filistinli gençlerin işgal polisine, askerine ve Yahudi yerleşimcilere karşı taşlı, bıçaklı ve silahlı saldırılarda bulunup bazılarını öldürmeleri bazılarını da yaralamaları hayata fazlasıyla düşkün olan siyonist işgal liderlerini 3. İntifadayı engelleme yollarını aramaya zorluyor.

Durumun farkında olan ve başlayan intifadanın güvenlik, ekonomik, toplumsal ve psikolojik boyutunu düşünen işgal rejimi birçok güvenlik tedbiri ve yolu deneyerek bunu durdurmak hiç değilse maddi ve beşeri zararı azaltmak için uğraşsa da şimdiye kadar bir sonuca varamadı ve direnişi durduramadı.

TÜM BASKILARA RAĞMEN İNTİFADA SÜRÜYOR

siyonist işgalcilere taş atan Filistinli gençler, tüm baskı ve şiddete rağmen meydanları terk etmiyor. Filistin kaynaklarının verdiği habere göre, İntifada`nın başladığı ilk günden bu yana Batı Şeria ve Gazze`de aralarında 7 çocuğun da bulunduğu 33 kişiden fazla Filistinli şehid oldu.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamada, Beytul Hanun, Bureyç, Ramallah ve el Halil`de işgal güçlerinin yaptığı saldırılarda 1500`den fazla kişi yaralandı. Bakanlık, yaralıların 650`si ateş edilerek, 650`si de plastik mermiyle ve binlerce kişinin zehirli gazlarla boğulma sıkıntısı yaşadığını belirtti.

Diğer taraftan Filistin Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki, Ramallah`ta düzenlediği basın toplantısında İsrail güçlerinin, 80`i Gazze`den olmak üzere 800 kişiyi gözaltına aldığını, bu kişilerden 15`inin de yaralı olduğunu söyledi.  Gözaltına alınanlardan en az 400`ünün çocuk yaşta olduğuna dikkati çeken Karaki, “Filistinlilere yönelik gözaltılar her geçen gün artıyor. İsrail toplu cezalandırma yöntemi uyguluyor” dedi.

EBU MERZUK: 3. İNTİFADA, İŞGALİ BİTİRECEK

Diğer taraftan İntifadayla ilgili açıklama yapan İslâmi Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Birim üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Yahudi yerleşimi kanser gibi yayılmış olmasına rağmen Kudüs İntifadasının işgali süpürüp atacağını, ayrıca Yahudi yerleşimi inşasını ve Yahudileştirme faaliyetlerini de durduracağını söyledi.

Ayrıca HAMAS liderlerinden İsmail Heniye, Gazze`nin batısındaki Filistin Camisinde verdiği cuma hutbesinde, “Yaşananlar, bir halk hareketinden ya da geçici bir çarpışmadan ibaret değil, bilakis gerçek bir intifadadır” diye konuştu.

“Gazze, acı, ambargo ve komplolara rağmen Batı Şeria ve Kudüs`teki İntifada`nın arkasında duruyor” diyen Heniye, “Gazze, İntifada`ya girmek için son derece hazır. Gazze ne stratejik konumunu terk edecek, ne de Batı Şeria`yı yalnız bırakacak, tüm boğmalara rağmen Batı Şeria ve Kudüs halkına desteğini sürdürecek. İntifada, kurtuluşa giden tek yoldur” dedi.

Ayrıca İslâmi Cihat Hareketi`nin yaptığı açıklamada ise “3. İntifada”nın başladığı duyuruldu. Açıklamada, “Gerçek bir intifadanın başlangıcındayız. Kırılma noktasına geldik. Bizim ektiğimizi Netanyahu biçiyor. Aksa, Filistin halkının kırmızıçizgisidir` denildi.

ABBAS, EL-FETİH`İ İKİYE BÖLDÜ

Diğer taraftan El-Fetih hareketinden ayrılmaların yaşandığı ve bunların 3. İntifada`ya destek verdiği açıklandı. Filistin kaynaklarının verdiği bir habere göre, El-Fetih Hareketinin Başkanı Mahmut Abbas`ın intifada yaralılarını ziyaret etmeyip, “Kimseyi ziyaret etmiyorum ve halkçılığa ihtiyacım yoktur” sözünden dolayı El-Fetih hareketi ikiye bölündü. Bir grup Abbas`ın bu sözlerini kabul etmeyip, İntifada`ya destek olurken, diğer bir Grup da israil`in asker ve polisi ile beraber İntifada`yı durdurmak için uğraşıyorlar.

Ayrıca İntifada`ya destek veren fetih üyeleri sosyal medyada açtıkları gruplarda “Abbas bizi temsil etmiyor” başlığında gruplar açtılar. Bu gruplara yoğun bir destek bulunuyor. Diğer taraftan, Mahmut Abbas`ın kendine bağlı güçlere, İntifada`nın engellenmesi için emir verdiği belirtildi.

RAİD SALAH`IN MAHKEMESİ ERTELENDİ

Öte yandan İşgal mahkemesi, 1948`de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslâmi Hareket`in lideri Şeyh Raid Salah`ın işgale karşı halkı kışkırtmakla suçlandığı Vadi El-Cevz hutbesi davasında nihai kararın açıklanmasını 27 Ekim`e erteledi. 

İşgal rejimi savcılığı Şeyh Raid Salah için 2007 yılında Kudüs`e bağlı Vadi El-Cevz`de verdiği bir hutbede halkı işgal rejimine karşı kışkırttığı gerekçesiyle 18 ila 40 ay hapis cezası istiyor.  İşgal yönetimi, Şeyh Raid Salah başta olmak üzere Mescid-i Aksa`yı savunan Filistinli liderlere çeşitli yollarla baskı uyguluyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir