• DOLAR 32.537
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2435.551
  • ...
Kolesterol İlaçlarını Doktorlar Yazacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bu ilaçları artık sadece uzman hekimler yazabilecek. SGK`nın geçen yıl kolesterol ilacına ödediği 394 milyon 500 bin lira, bu sene 520 milyon liraya çıktı. SGK, gereksiz reçete yazımını önlemek için bir dizi adım atılıyor. Bu ilaçların kontrol altına alınması için raporların yazımında yeni şartlar getirilecek. İlaçların sadece uzman doktorlar tarafından reçetelendirilmesi en önemli takip sistemi olarak belirlendi.

SGK`nın kolesterolle ilgili düzenlemesi hayata geçtiğinde kolesterol raporu bulunan hastalara pratisyen hekimlerin dahi yazabildiği ilaçlar sadece kalp damar cerrahisi ve yan dal uzmanı hekimlerce reçete edilebilecek.

Diğer bir önlem olarak da statin, antibiyotik, mide ilaçları ve hipertansiyon grubundaki ilaçlara havuz sistemi uygulaması getirilmesi düşünülüyor. Doktorların tavsiyesi üzerine pahalı ve ucuz ilaçların ortalamasını alacak kurum, tek fiyat belirleyecek. Hastaların aldığı ilaçlar bu fiyat üzerinden ödenecek. SGK, bu fiyatın üzerindeki ilaçların farkını ödemeyecek.
 
Söz konusu düzenlemenin gereksiz ilaç yazımını önlemesini amaçlayan SGK yetkilileri, hastayı mağdur etmemek için bilimsel incelemelerini sürdürüyor. Kurum, son kararını hekimlerle birlikte verecek.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir