• DOLAR 32.597
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2505.229
  • ...
Uşak`ta Paralele dev operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uşak'ta, Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında 60 işyeri, dernek ve eğitim kurumuna şafak vakti operasyon düzenlendi. Uşak polisi sabah 05.30'da yaklaşık 60 adreste eş zamanlı arama başlattı. Uşak Organize Sanayi Bölgesi hizmet binası, bölge içindeki bazı fabrikaların yanı sıra iş yerleri, dernekler ve eğitim kurumlarının da aralarında bulunduğu noktalarda gerçekleştirilen aramanın “Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında yapıldığı öğrenildi.

YURT DIŞINA KAÇARKEN YAKALANDI

Operasyon kapsamında yurtdışında ve Türkiye'nin farklı illerinde haklarında yakalama kararı bulunan 41 kişiden 22'si yakalandı. Aranan işadamlarından M.C, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurtdışına çıkmak isterken gözaltına alındı. Kanada'ya gitmek istediği öğrenilen M.C, Uşak'a getirildi. Gözaltına alınan zanlılar sağlık kontrolünün ardından Uşak Emniyet'ine getirildi. Operasyon kapsamında aranan bazı kişilerin ise cep telefonlarını bırakarak kayıplara karıştığı tespit edildi.

ÖNEMLİ ADAMLAR ARANIYOR

Paralel Yapı'nın İsrail imamı olarak iddia edilen Harun Tokak ve MİT imamı Murat Karabulut ile işadamı Hazim Sesli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı ve MASAK tarafından hazırlanan raporda ise Fetullah Gülen örgütün 1 numarası olarak gösterilerek hakkında arama kararı çıkarıldı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir