• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
Erdoğan: `PKK`yı parlatmak için adeta kırk takla atıyorlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Ülkemizde, PKK terörünü, PKK'nın şehit ettiği güvenlik görevlilerimizi, katlettiği insanlarımızı görmezden gelen bir kesim var" dedi.

Erdoğan, "Bunlar, PKK'yı ve örgütün güdümündeki diğer yapıları, onların mensuplarını parlatmak için, adeta kırk takla atıyorlar. Aynı şekilde DHKP-C'nin eylemlerini, örgütün faaliyetlerini adeta sempatiyle karşılayanlar olduğunu görüyoruz. DEAŞ'ın Suruç'ta patlattığı bomba ile PKK'nın Gaziantep'te patlattığı bomba arasında ne fark var? DEAŞ'ın bombalarıyla ölenler insan da PKK'nın bombalarıyla, roketleriyle, silahlarıyla ölenler insan değil mi?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye tüm terör örgütlerine karşı samimi bir mücadele verirken olaylardan devleti, hükümeti ve hatta şahsımı sorumlu tutanlar doğrudan terör örgütleriyle aynı safta yer aldıklarını bilmelidirler" diye konuştu.

GÜNEYDOĞU'DAKİ VATANDAŞ ŞUNU KENDİNE SORMALI

"Yan gelip yatarak iş bulunmuyor, elinde silahla da bu iş olmaz. Güneydoğu'daki vatandaş şunu kendine sormalı, neden buraya yatırımcı gelmiyor. Fabrika yapılıyor ama terör örgütü gidip fabrikayı yakıyor. O yatırımcı bir daha oraya kolay kolay yatırım yapar mı? Bunun hesabını devlet sorar ama bölge halkı da bunun hesabını sormalı ve onları yalnızlığa mahkum etmelidir. Terör meselesinin üstesinden geleceğiz."

BİZİ 2023 HEDEFİMİZDEN ALIKOYAMAYACAKLAR

Türkiye'nin önünü başka türlü kesemeyeceklerini düşünenler, son bir gayretle terör kartını ortaya sürdüler ama başaramayacaklar. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi 2023 hedefimizinden alıkoyamayacaklar."

Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir