• DOLAR 32.548
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.843
  • ...
Mukaddesata dil uzatanlara pankartlı tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da sosyal medya üzerinden Hazreti Peygambere hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan CHP`li Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Aydoğan ile İslam alimleri Şeyh Said, İskilifli Atıf Hoca ve Seyid Rıza`ya yakışıksız ifadeler kullanan MHP`li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü`ye tepkiler dinmiyor.

Müslümanların kendilerine rehber gördüğü şahsiyetlere dil uzatan Sözlü ve Aydoğan`ı kınayan bazı vatandaşlar, tepkilerini şehrin merkezi caddelerine astıkları pankartlarla ortaya koydular.

Adanalılardan pankartlı ilk tepki, sosyal medya hesabından “Yalancı Muhammed`e ve onun uydurduğu Tanrı`ya inancımız yok” şeklinde çirkin paylaşımda bulunan CHP`li Aydoğan`a geldi.

Çarşı esnafı, kentin en işlek güzergâhlarından olan Saydam Caddesi üzerinde “Dinimize ve Peygamber Efendimize hakaret eden Seyhan Belediyesi CHP`li Meclis Üyesi Ali Aydoğan`ı kınıyoruz” yazılı pankart astı. Uzun süre asılı kalan pankartın CHP`li Seyhan Belediyesi tarafından indirildiği öğrenildi.

Pankartlı bir tepki de İslam âlimleri Şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca ve Seyid Rıza`ya “Kancık ruhlu işbirlikçi” diyerek hakaret eden MHP`li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü`ye geldi.

Bu sabah Mustafa Kemalpaşa Bulvarı Valilik Kavşağı`nda vatandaşlarca asıldığı öğrenilen pankartla Sözlü`ye tepki gösterildi. İskilipli Atıf Hoca`nın resminin yer aldığı pankartta “İskilipli Atıf Hoca`yı rahmetle anıyoruz” denilirken hemen altında ise “Bakma isminin Hüseyin olduğuna biri Kerbela`da şehid diğeri Adana`da Yezid” ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Pankartın kim ya da kimler tarafından asıldığı bilinmezken yaklaşık 2 saat sonra belediye yetkilileri tarafından söküldüğü bildirildi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir